Kako kontrolisati svoje emocije

Kako kontrolisati svoje emocije

Kontrola emocija može biti potrebna na ispitu, u tuči sa nasilnicima, na spoju sa djevojkom, na intervjuu i drugim situacijama. Staloženost, staloženost i smirenost ono su što razlikuje pravog brutalnog muškarca od običnog muškarca.

Kako kontrolisati svoje emocije i biti kao kamen, smiren?

„Što je čovjek smireniji i uravnoteženiji, to je moćniji njegov potencijal i veći će biti uspjeh u dobrim i dostojnim djelima. Mirnost razuma jedno je od najvećih blaga mudrosti "Džejms Alen

Biti hladan i miran je cool kada drugi gube živce, prskaju pljuvačku, prave greške, budu kukavice ili paničare. Kontrola emocija nije samo impresivna za one oko vas, već je i od pomoći u procjeni i donošenju odluka. Kontrola emocija može biti potrebna tokom ispita, u tuči u mračnoj uličici, na sastanku sa preslatkom devojkom, tokom intervjua i u hiljadama drugih situacija. Kako biti kul i ne zezati se?

Kako kontrolisati svoje emocije

Dajte sebi vremena da se ohladite

Ponekad te nešto iznervira. Počinjete da se ljutite, plašite i nervozni pokušavate da donesete odluku. Ali nemojte se ponašati prema prvim utiscima. Oduprite se odluci da odmah djelujete. Dajte sebi više vremena da hladnokrvno procijenite situaciju. Ishitrene odluke, u većini slučajeva, ne dovode do najboljeg rezultata. Kratka pauza će vam donijeti pobjedu za odabir najboljeg rješenja i najtačnijeg odgovora na problem. "Jutro je mudrije od večeri" - govorili su naši preci.

U životu samo jaki i samopouzdani imaju sreće. Kako postati jedan od njih?

Razmišljajte o rješenju, a ne o problemu

Čim počnemo da razmišljamo o problemu, nakuplja se grudva anksioznosti, sumnje, pa čak i panike. Ali nema smisla sisati problem sa svih strana i navijati se. Pokušajte pronaći najsigurniji izlaz u ovoj situaciji. Razmislite o najefikasnijem, ali jednostavnom rješenju.

Procijenite svoje stanje

Osećate znojenje, lupanje srca, nedostatak vazduha? Počinjete da brinete i varate sebe, a to dovodi do gubitka kontrole nad situacijom. Čim osjetite povećanje anksioznosti, vrijeme je da se saberete. Koristite duboko disanje. Polako udahnite kroz nos, tiho brojeći do 5 ili 10. Zadržite dah na nekoliko sekundi i počnite ponovo. Ponovite vježbu dubokog disanja 10-20 puta dok se ne vratite u normalnu formu.

Uvijek imajte plan "B"

Neobučeni ljudi uvijek se nalaze na istoj liniji razvoja događaja i često se nađu u teškoj situaciji. Računaju na jedno, a kada ne uspiju, gube kontrolu nad svojim emocijama i pogoršavaju sve. To se obično dešava zbog nedostatka rezervnog akcionog plana. Uvijek imajte plan "B" u rezervi, kao i "C", "D" i "D".

Kontrolišite svoje emocije. Mirnije, samopouzdanje i smirenost ne samo da pomažu u donošenju prave odluke, već i zbunjuju neprijatelje, a impresioniraju djevojke. Momci velikih jaja i čeličnih živaca su uvijek cool.

Muške radosti

Članci o temi