Kako steći prijatelje kada ste odrasli?

Kako pronaći prijatelje kada ste odrasli?

Dobri i odani prijatelji čine naše živote boljim. Zabavno je provoditi vrijeme sa njima, zanimljivo je razgovarati, cool je šetati zajedno i možete tražiti pomoć kada imate poteškoća. Gdje i kako možete naći prijatelje kada ste odrasli? Kako starimo, veća je vjerovatnoća da ćemo izgubiti stare prijatelje, a rjeđe pronaći nove. Društveni krug se sužava na posao i porodicu, tako da retko počinjemo da provodimo vreme sa prijateljima. Prijatelji iz detinjstva, iz škole, vojske ili sa fakulteta. Gdje su svi? Stari drugari odlaze, mijenjaju se, postaju stranci ili neprimjetno prestaju biti prijatelji.

U određenom trenutku svog života pogledate okolo i primijetite da je u blizini vrlo malo ili nimalo prijatelja. Previše ste jurili za različitim ciljevima u životu da niste ni odmah primetili postepeni gubitak prijatelja i poznanika. Ali uvijek možete steći prijatelje čak i za odrasle, pa čak i u novom gradu. Pronalaženje novih dobrih prijatelja nije tako teško kao što se čini na prvi pogled.

Pronađite sebi prijatelje sa istim interesovanjima

Kako možete steći dobre prijatelje kada ste odrasli??

jedan. Pronađite sebi prijatelje sa istim interesovanjima. Kada odrastemo, javlja se želja da radimo ono o čemu smo dugo sanjali. Pronađite nove muške hobije i hobije koji vas zanimaju. Isprobajte strani jezik, borilačke vještine, crossfit, fotografiju, planinarenje, košarku, jedrenje ili umne igre. Na takvim mjestima ima mnogo odraslih osoba sa sličnim interesovanjima. Bliska komunikacija će vam pomoći da pronađete zajednički jezik i postanete prijatelji. Što više različitih hobija, to je više komunikacije sa različitim ljudima. Tako da možete naći odraslu osobu za sebe nekoliko prijatelja po interesovanjima i hobijima.

Kako biti dobar prijatelj: ti si d`Artagnan, u blizini..

2. Više komunicirajte s drugima kako biste upoznali prijatelje. Nemoguće je naći prijatelje dok ste kod kuće. Izlazite češće na nepoznata mjesta i proširite svoj društveni krug. Idite na izložbe, koncerte, sportske događaje i pridružite se različitim kompanijama. Ne morate se truditi da se sprijateljite sa svakom osobom koju sretnete. Samo razgovarajte više s različitim ljudima i pokušajte se zabaviti s tim.

Kako možete steći dobre prijatelje kao odrasla osoba?

3. Otvorite se da se povežete sa potencijalnim prijateljima. Nemojte biti povučeni, tužni, depresivni ili cvili. Takvi ljudi se svi zaobilaze. Smiješite se više, budite prijateljski raspoloženi, optimistični, budite otvoreni i ne budite previše ozbiljni. Budite prvi koji će sami započeti razgovor, pokažite interesovanje za druge i otvorite se za komunikaciju. Pažljivo slušajte sagovornike češće nego govorite. Održavajte u razgovoru teme koje su zanimljive sagovorniku.

4. Ostanite u kontaktu sa svojim prijateljima. Prijateljstvo se ne pojavljuje odmah, već postepeno raste. Prijateljstvo zahtijeva ulaganje pažnje, vremena i truda. Održavajte veze, javite se prijateljima, podijelite s njima svoja razmišljanja. Investirajte u odnose sa prijateljima. Ne zaboravite da im čestitate praznike, preuzmite inicijativu za komunikaciju, pozovite ih da zajedno prošetaju i odgovorite na njihove sugestije.

Kako pronaći prijatelje kada ste odrasli?

Teško je osećati se potpuno srećnim bez prijatelja. Prijatelji čine naš život boljim, zabavnijim i zanimljivijim. Vrijeme je da krenete u potragu za novim dobrim prijateljima.

Članci o temi