Maksimalna mladost

Maksimalna mladost

Mladost ne mora biti mirna, pouzdana, predvidljiva i prosperitetna. To nije u redu. Budi sada mlad, da ne požališ u starosti. Kako iz mladosti izvući maksimum?

„Život se u mladosti doživljava kao tekuća voda u koju se ne može dvaput ući – zašto ljudi iskreno pokušavaju da vežu ovaj potok, pretvore ga prvo u rukavac, pa u močvaru? Naravno, ovako je zgodnije i sigurnije "Oleg Roy

Ne uništavaj svoju mladost. Uživajte i zabavite se!

Uživajte bezbrižno

Engleski pjesnik i dramaturg William Shakespeare napisao je: "Mladost je ekstravagantan zec koji preskače zamku osakaćene razboritosti.". Prepustite se lakomislenosti, uživajte u danima i noćima bezbrižne mladosti. Kada vi i vaši prijatelji možete da hodate danonoćno, ćaskate o raznim stvarima, radite čudne stvari, petljate se, pravite greške i neoprezno gubite vreme. Prepustite se svim bojama mladosti. Uvijek reci da avanturi, kao Jim Carrey u komediji Uvijek reci da. Budite lakomisleni i avanturistički raspoloženi. Budite spontani i nepredvidivi.

Maksimalna mladost

Putovanje

Ne sjedite u svom gradu a da ne izađete. U priči "Vino od maslačka" američki pisac Ray Bradbury iznio je zanimljivu ideju: "Da bi postali muškarci, dječaci moraju lutati, uvijek lutati cijeli život."

Kako steći prijatelje: uputstva za uspostavljanje društvenih kontakata

Svrha putovanja nije tačka na mapi! Gdje sam išao, gdje sam se odmorio i vidio nešto. Ovo je nešto više. Uživajte u samom putovanju. Odbijte ture i izlete. Istražite svijet sami. Mudra kineska poslovica kaže: "Niko se ne vraća s putovanja kao što je bio prije." Putovanje ne samo da daje uspomene. Otkriće nova mjesta, ljude, misli, pogled na svijet. Biće to mali preporod. Ovo će dati podsticaj razumijevanju svijeta i sebe. Putovanja su knjiga. A ako niste putovali po svijetu, pročitali ste samo jedno poglavlje. Dok ste mladi i imate vremena - putujte.

Maksimalna mladost

Sprijateljiti se

Tražite saputnike i prijatelje. Pravih prijatelja. Isti ludi, zanimljivi i odani. Mogu vam govoriti bolne riječi, ali samo u najboljoj namjeri. Prijatelji će biti tužni i sretni s tobom. Kada ste zajedno, ponašate se kao tinejdžeri, iako ste pojedinačno odrasli.

Maksimalna mladost

Ljubav

Ljubav neće izgledati kao bajka bez barijera. Ljubav će biti jaka, destruktivna, sveobuhvatna. Biće razdvajanja, grešaka i tuga. Ali ako ne pokušate, sve će proći. Tražite svoju polovinu, bez obzira na sve. Zaljubljeni junaci filma "47 Ronin", koji govori o dnevnoj japanskoj legendi, obećali su jedno drugom da će tražiti ljubav bez prestanka:

Kako se osloboditi nesigurnosti? 4 osobine pobjednika

- Tražiću te u hiljadu svetova i deset hiljada života dok ne nađem..
- Čekaću te u svakom od njih.

I ona te čeka i traži.

Maksimalna mladost

Mladost ne mora biti mirna, pouzdana, predvidljiva i prosperitetna. Dobijte maksimum senzacija, znanja i iskustva iz mladosti. Nisi više mlad? Ako je srce mlado, mlada je cela osoba. Nikada nećemo biti tako mladi kao danas.

Članci o temi