Budi loš

Budi loš

Zašto bismo trebali saosjećati, pomagati i sažaljevati? Biti dobar nije samo zamorno, već i neisplativo. Vrijeme je da branite svoje interese i budete loši.

Društvo, porodica, devojke traže od nas pozitivne karakterne osobine. Za šta ste sve vezani?

Zašto da saosećam sa drugima? Glatki uglovi? Žaljenje? Dođite u pomoć onima kojima je potrebna? Budite pozitivni i stalno se nasmijte? Zašto da odustanem od svojih emocija i ne kažem šta mislim??

Budi loš

Kažu da djevojke lude za lošim momcima. Da, jeste. Ali kada je to bilo? U školi i na fakultetu. I to samo u prvim godinama. Sada lepši pol traži dobre momke. Traže odgovorne i mirne muškarce, birajući poslušne kandidate za muževe.

Društvo osuđuje ako se ponašate grubo sa suprotnim polom, ali žene ne ceremonijaliziraju s vama. Morate biti dobri: žalite, brinete, oprostite djevojčinim nervoznim slomovima i hirovima. Ako nisi dobar, onda još nisi postao muškarac! Ti si bezosjećajan zvijer i sebična životinja!

Slična situacija i na poslu. Biti dobar na račun svojih mišljenja i želja! Društvo to zahtijeva! Opterećeni ste tuđim poslovima, ali nikoga ne zanimaju vaši planovi i zaposlenje. Traže od tebe kredit, ali ne znaju kako su tvoje finansije.

Šta će se dogoditi ako prestaneš biti dobar i postaneš sebičan loš momak?

Dužni ste i dužni ste nekome. Uvijek je. Morate biti dobri inače ćete biti označeni kao narcisoidni cinik. Niste hteli da slušate tuđe žalbe, probleme, niste pritekli u pomoć? I ko se za tebe interesovao kad ti je bilo teško? Koga zanima vaše raspoloženje, posao? Sta osjecas?

Zašto se od nas traži da budemo dobri pozivajući se na plemenite motive? Svi će vas koristiti, ali vi ne možete koristiti druge. Budi dobar!

Želite seks od djevojke, iako ste se upoznali ne tako davno. Kako možeš? Budite dobri i biće seksa. Možda! Morate udovoljavati tuđim hirovima, iako oboje želite seks. Morat ćete to platiti restoranima, odlaskom u bioskop, cvijećem, slatkišima, živcima. Budi dobar! Ako se smatrate vrijednom opcijom, onda će sve biti. A ako ne?

Slučajno je upoznala tipa, a on ima Porsche Cayenne? I imaš staru behu? Vaše šanse za seks su sada ravne nuli! Nisi joj se svidjela! Ona ima ljubav! Ne brini što se i tebi više sviđala. Otiđite dostojanstveno! Budi dobar! Ostani joj prijatelj. Nastavite da ispunjavate njene želje s vremena na vrijeme. Ona će voljeti i sresti se s drugim. Ali budi dobar! Ponašaj se kao džentlmen. Da se nisi usudio nazvati je merkantilnom kučkom.

Kako prestati biti dobar momak i postati jači?

Biti dobar nije samo zamorno, već i neisplativo. Vrijeme je da branite svoje interese i budete loši. Zašto su odlučili da im nešto dugujem? Ali oni mene ne znaju?

Dokle god vas drugi guraju i koriste, onda ste dobri. Čim si počeo da braniš svoje interese - loš seronja. Zadržavam pravo izbora kada će mi pomoći, saosjećati, činiti ustupke. A kada pokazati emocije, poslati, naljutiti se i biti u neprijateljstvu. Muka mi je od toga da budem fin. Biću loš. Opasnije je, ali korisnije, zanimljivije, iskrenije..

Članci o temi