20 Činjenica o muškarcima u tridesetim

20 činjenica o muškarcima u tridesetim

Imamo dobro utvrđene stavove, daleko smo od fantastičnih ideala, dobro smo upućeni u ljude i ne plašimo se usamljenosti. Ko su oni - tridesetogodišnjaci?

Navike i pogled na svijet koje opisuje autor članka stječe tridesetak, ali traju doživotno.

Odmah ću pojasniti: ispod trideset znači starost od "trideset plus". Jer navike i pogled na svijet koje opisuje autor članka stekne tridesetak, ali traju doživotno.

Na ovu objavu me je potakla objava jedne simpatične djevojke na društvenoj mreži, koja je očajnički željela vidjeti dvadesetogodišnjake okolo i pitala gdje mi, tridesetogodišnjaci, provodimo vrijeme. Naravno, odgovorio sam na njeno pitanje sa svojom uobičajenom iskrenošću, ali sam se i sam zapitao – jeste li sigurni da tražite ono što vam zaista treba??

jedan. Mi, tridesetogodišnjaci, ne vjerujemo ljudima, a pogotovo ženama, pa nerado puštamo nove ljude u naš formirani svijet.

2. Navikli smo da sve postižemo sami, pa je prvo upoznavanje katastrofalan posao.

3. Imamo fiksne poglede, pa smo stoga često dosadni.

4. Nalazimo se u krizi promišljanja života, što znači još većih dosada.

Mit o pravom muškarcu

5. Mi veoma dobro razumemo šta želimo, tako da su naši zahtevi za „našom ženom“ veoma visoki. Oni jednostavno ne postoje.

6. Daleko smo od fantastičnih ideala, pa znamo da je demokratija u srećnom paru nemoguća. Mi prihvatamo samo patrijarhat. Treba ti?

7. Racionalni smo, ne vjerujemo u ljubav, stoga nismo sposobni za nepromišljene postupke pod utjecajem osjećaja.

osam. Dobro smo upućeni u ljude, tako da ćemo vas prozreti u prvom satu komunikacije, ma koliko se pretvarali. Iako ćemo ostati prijateljski i slatki.

9. Uglavnom smo mizogini, znamo kako umeš da okreneš glavu, pa držimo put do srca u pouzdanoj odbrani. Oh-oh-veoma pouzdan.

10. Put kroz želudac je također zatvoren, savršeno smo u mogućnosti da sami kuhamo.

jedanaest. Ni nama intimnost nije problem. Za 30 godina uspjeli smo obogatiti svoje živote onima kojima je također potrebno samo ovo od nas.

12. Intimnost je, zbog svoje visoke dostupnosti, za nas prestala biti samo zabava. Mi to više doživljavamo kao najviši oblik komunikacije između muškarca i žene. Trebaju li vam takve ekscentričnosti?

trinaest. Mi, naravno, pričamo o vremenu za zasnivanje porodice, života, djece i bla bla bla. Svakako! Ali u stvari, to nam zapravo i ne treba. Inače bi odavno počeli.

Sebična sam i osećam se odlično

14. Ne plašimo se samoće, zanima nas da budemo sami sa sobom. Stoga ste vjerovatno i vi zainteresovani za nas.

15. Možemo samo sjediti kod kuće cijeli vikend, da nas ne vidite.

šesnaest. Snishodljivo se smijemo na frazu "muškarac treba". I sami znamo kome i za šta dugujemo. Sigurno ne za tebe.

17. Zaboravili smo na savest i krivicu. Na nas ne utiču suze, laskanje, obećanja, ljutnje, flertovanje, vaša razmetljiva bespomoćnost i glumljena glupost. Proziremo svaku manipulaciju odjednom. Ni kratka suknja neće pomoći.

osamnaest. Na frazu "ti si potpuno bezosjećajan" odgovaramo mirnim pristankom.

devetnaest. Ni tvoje "nisi muško" više nas neće povrijediti.

dvadeset. Dobili smo debelu kožu i naučili da pljujemo na sve. Čak i za sam život.

Dakle, ovo je ono o čemu razmišljam: nije li lakše pronaći i ukrotiti fleksibilnije dvadesetogodišnjake i jednostavno pokušati živjeti s njima do tridesete??

Članci o temi