Kako biti zaista jak? Vrijeme je za pobunu

Kako biti zaista jak? Vrijeme je za pobunu

Niste umorni od toga da budete lijepi, ljubazni i korektni? Dole pozitiva, dobra priroda i hinjeni optimizam. Nemojte se truditi da svima bude udobno i igrajte po nametnutim pravilima. Prestanite da komunicirate sa onima koje ne želite. Prestanite tražiti profesionalce u nevolji. Vrijeme je da se pobunite i prekršite sva prokleta pravila koja su vas slabići vezali.

Društvo nam je nametnulo pravila po kojima moramo igrati. Pravila koja se nazivaju važnima za uspjeh. Ova pravila vas čine slabićem i gubitnikom. Veća je vjerovatnoća da će uspjeh i sreću postići pobunjenici, a ne sivi miševi u kancelariji. Vrijeme je da se ovo završi i riješi se lanca. Želiš da budeš stvarno jak, a ne lepi bedak?

Vrijeme je da se pobunite ako ste zaista jaki

jedan. Nemojte se ispričavati za riječi, djela i misli

Ne morate se ispričavati za svoje želje i ciljeve. Ne morate da se pravdate. Zašto biste se osećali neprijatno da želite nešto više? Želim izvinjenje i to odmah? Idi dođavola, možda tri slova.

Prijateljstvo između muškarca i žene je moguće

2. Prestanite biti dobri, ljubazni i slatki

Većina šupak će te smatrati šmrkavim klošarom ako se pretvaraš da si dobar i fin momak. Udobna krpa, nije fina osoba. Bićete naviknuti da dobijete ono što želite tuđim rukama. A iza leđa će zvati prostake, naivčina i slabić.

3. Ne pomagajte slabima

Prestani se pretvarati da si superman i dobri Samaritanac. Pomažući slabima, činite ih još slabijima i siromašnijima. Slabiji će te se uvek sećati kada im bude teško. Doći će po pomoć i tražit će pomoć dok i vas ne oslabe. Pokušajte ne pomoći jednom i naučit ćete mnogo o sebi. Slabe treba podučavati, motivisati i udarati u dupe, ali im se ne pomoći. Inače će biti sve slabiji.

4. Pljunite na mišljenja drugih

Zašto bi trebalo da vas zanimaju mišljenja i želje drugih? Zašto? Ko su oni uopšte? Zamišljali su sebe kao sudije, standard ponašanja i idealne ljude? Bojite se da će loše misliti o vama? Pljunite s visokog zvonika na pjenušavu ćelavu mrlju fanatika.

5. Ne dijelite igračke s drugima, već uzimajte strance

Kao dijete, od vas se tražilo da dijelite igračke s drugima, što je u vama odgojilo slabića. Ali jesi li takav? Dobro je kada drugi dijele igračke s vama ili vi sami uzimate ono što želite. Ali zašto biste svoje igračke dijelili s ostalima? Ne bi trebao ako ne želiš.

12 načina da razvijete svoju unutrašnju snagu

Kako biti zaista jak?

6. Ignorirajte ljude

Ne odgovarajte na pitanja, žalbe ili svađe ako to nije u vašem interesu. Kada vam se ne sviđa razgovor, razgovor ili osoba, onda ne pričajte o sagovorniku. Ne odgovarajte na pitanje, predlažete promjenu teme ili se klonite odgovora. Zašto bi uopšte trebalo da puziš ovde?

7. Nemojte se plašiti borbe i sukoba

Kako biti zaista jak? Vrijeme je da svom snagom branite svoje interese. Prestanite biti ljubazna i miroljubiva kukavica koja se boji da se zauzme za sebe. Borite se za svoje, ne odstupajte. Nemojte se plašiti da kažete "U pravu sam", "odjebi", "začepi", "idi dođavola", "daću te na semaforu". Nemojte se plašiti da organizujete tuču, sukob, svađu, viku, šamar ili napad u lice.

Samo nemojte kukati u komentarima, slabi hejteri. Ne treba pisati o tome da se članak poziva na kršenje zakona ili saobraćajnih pravila. Ovdje se uopće ne radi o tome.

Jeste li zaista jaki ili samo savitljivi slabić? Vrijeme je za pobunu! Upravo sada! Upravo da se pobunim! Ako si jak i uz nas si..

Članci o temi