Nada protiv očaja

Nada protiv očaja

Prestanite da se nadate čudima. Neće biti. A neće biti ni pomoći. Sile odozgo neće igrati na vašoj strani. Suoči se s tim. Nema ni pravde. Dobri pobjeđuju samo u filmovima, a ne u stvarnosti. Kako se osloboditi nade i postati uspješan?

“Svakog dana svoje živote odlažemo za kasnije. Odgađamo se. Svako malo. Ali nevolja je u tome što u nekom trenutku trke za budućnost odjednom pogledate svoje ruke: neumoljivo stare, slabe, krhke, i shvatite da vaš "znoj" nikada neće doći. Da to nikad nikome ne dođe. Živi, živi, ​​nazire se negdje na horizontu, velikodušno ga puni nadom, a onda se odjednom pretvara u teško "kasno" i pojavljuje se kao žilava rečenica vremena u rukama starih ljudi "Al Quotion

Tako će biti sa svima koji izaberu nadu umjesto očaja.

Svi smo se suočili sa situacijom u kojoj nema snage. Kada se osjećamo kao žrtva okolnosti. Kada želimo da nas sažaljevaju. Kada računamo na pomoć u teškoj situaciji. Ova nada u neku snagu, pravdu, Boga, roditelje, prijatelje, strance ili čudo. Ova nada istovremeno teši gorčinom i uništava nas..

Muške radosti

Prestanite da se nadate čudima. Neće biti. A neće biti ni pomoći. Sile odozgo neće igrati na vašoj strani. Suoči se s tim. Nema ni pravde. Dobri pobjeđuju samo u filmovima, a ne u stvarnosti. Da su vam vaši najmiliji mogli pomoći ili htjeli, odavno bi to učinili. Na poslu će biti unapređen kolega, a ne vi. Priznajmo. Vjerovatno je bolji od vas na poslu ili ima veze u nadređenima. Djevojka do koje ti je beznadežno stalo nikada neće biti tvoja. Nikada se nećete obogatiti na datom poslu radeći istu stvar. Nećete dobiti milion na lutriji, a ne čeka vas nasledstvo od nepoznatog dede. Veza koja se raspada i usrana neće biti savršena. Neki od vaših snova se ne ostvaruju. Ovo je takođe činjenica. Suoči se s tim. Stvari odjednom neće ići kako treba. Ali nadamo se da je tako i čekamo..

„Nada je opasna stvar. Nada može izluditi osobu "Film "Iskupljenje iz Shawshanka"

I dalje se nadaš da ti je neko dužan i da će ti to jednog dana dati. Prestani se nadati čudu. Nada će uništiti život. Nadamo se da nije jasno šta i da ništa ne radimo. Ali neće biti mane s neba. Ovo su iluzije. Zaglavili smo u trenutku. Čekaju bajku i nose roze naočare. Čekamo, ali ništa ne radimo. Recite zbogom nadama i snovima i počnite!

Sreća ne dolazi nakon uspjeha u životu, već prije njega

Samo se trebate osloniti na sebe. Nije zato što imate lošu porodicu ili prijatelje. Činjenica je da su vam dali zbog svojih mogućnosti i želja. Niko ti ništa ne duguje. Duguješ sebi. Imate jedan život i on će se završiti brže nego što znate.

Ne kucajte i ne lomite zatvorena vrata. Potražite drugi način. Negde su otvorena vrata. Novi posao, veze, prijatelji, snovi, planovi, ciljevi. Sve zavisi samo od vas. Od tvojih postupaka. Ne zaglavite u trenutku i ne zamrzavajte život. Nada je slatka pilula koja olakšava život, ali vas ostavlja u močvari. Očaj spašava. To je gorka istina, ali vas budi iz liturgijskog sna. To te tjera da glumiš.

Sve dok postoji nada, nikuda nećete stići. Oslobodi je se. Postanite očajnički hrabri kome nije potrebna utjeha.Neka mljackasti sjede u bazenu nade.Nastaviti. Ne očekujte pomoć i čuda. I sami imate dovoljno snage i vještina.

Imaš sebe i možeš se nositi sa..

Članci o temi