6 Činjenica o modernim muškarcima

6 činjenica o modernim muškarcima

Savremeni muškarci imaju više zahteva nego njihovi preci. Muškarcima je potrebna pažnja, briga, strast, društvenost, kao i kvalitete klasičnog mačoa.

jedan. Savremeni muškarci su sigurni da dobijaju više od svojih predaka
S jedne strane, od modernog muškarca se traži da bude pažljiv, brižan, strastven, društven. S druge strane, od njih se i dalje očekuje da pokažu kvalitet pravog mačoa. Ovi konfliktni zahtjevi su stresni za većinu muškaraca. Želim još dokaza da su moderni muškarci tvrđi od svojih očeva i djedova? Molim vas: naši savremenici često ne mogu smatrati vlastite očeve uzorima.

2. Stres utiče na njihov seksualni učinak

Glavni problem muškaraca u seksualnoj sferi uopće nisu bolesti, već elementarni nedostatak želje. Seksolozi potvrđuju da su im se prije 10 godina uglavnom obraćale žene sa problemima s libidom. Danas je broj muških pacijenata znatno veći od broja pacijenata ženskog pola. Doktori nedostatak seksualne želje objašnjavaju jednostavno: unutrašnja napetost, stres, problemi na poslu.

3. Prilično kasno osnivaju porodicu

Što se tiče fiziologije, uopće nije potrebno rano imati djecu: danas, ako se nešto desi, možete se osloniti na IVF i druga dostignuća moderne medicine. Međutim, razlog povećanja dobi za brak nije čak ni ovo. Prije je problem u precijenjenim zahtjevima koje žene sada postavljaju pred potencijalnog životnog partnera. Žene traže muškarca sa dobrim obrazovanjem, odličnim poslom, vaspitanog i spremnog za brak. Dakle, krug potencijalnih udvarača je izuzetno uzak. Oni muškarci koji imaju sve gore navedene kvalitete imaju ogromnu prednost, jer praktički nemaju konkurenciju. Dakle, čovjek ove rijetke vrste može sebi priuštiti da kaže: „Zašto bih se oženio, imam samo dvadeset pet godina!"

Kako steći poštovanje ljudi?

6 činjenica o modernim muškarcima

4. Sve više se navikavaju na činjenicu da žena više zarađuje

Savremeni muškarci nisu mnogo zabrinuti da li njihova partnerka zarađuje više. Zapravo, ponekad se čak nadaju ravnopravnom odnosu na finansijskom polju: na primjer, ove godine je žena zaradila više - nije važno. Sledeće godine će zaraditi više. Sociolozi to objašnjavaju činjenicom da muškarci na zajedničko domaćinstvo počinju da gledaju kao na neku vrstu "trke na duge staze", odnosno više ih brine sama mogućnost zajedničkog pokušaja kupovine kuće nego stepen doprinosa svih. u "zajednički lonac". Konačno su shvatili da je udruživanje snaga mnogo produktivnije od otkrivanja ko je "kul".

5. I dalje se osjećaju ugroženo ako je žena uspješnija

Moderna žena obavlja ne samo reproduktivnu (roditeljsku), već i produktivnu (ekonomsku) funkciju u partnerstvu. Ovakav položaj naše savremenice prilično teško utiče na njenog muškarca. Modernom čovjeku je oduzeta funkcija "zarađivača", a nova nije ponuđena u zamjenu. On zbog fiziologije ne može obavljati reproduktivnu funkciju, tako da muškarcu ostaje ne samo osjećaj da nema šta da unese u partnerstvo, već i osjećaj vlastite beskorisnosti.

6. Muška prijateljstva su veoma korisna ... za žene

Šta raditi dok ste slobodni?

Savremeni muškarci su naučili jednu stvar od žena: da je prijateljstvo sa osobom istog pola izuzetno korisna stvar koja duhovno uzdiže. Čvrsto muško prijateljstvo, kažu psiholozi, ima izuzetno pozitivan učinak na odnos muškarca sa partnerom ili ženom: sposobnost da budu prijatelji pomaže muškarcima da bolje razumiju svoja osjećanja i shvate moralnu podršku voljenih.

Članci o temi