Težina muške riječi

Težina muške riječi

Kako održati svoj kredibilitet? Normalni muškarci održe svoja obećanja držeći svoju riječ visoko.

Svaki normalan muškarac, glava njegove porodice ili par mora se pridržavati ovog jednostavnog pravila. Radi se o ispunjavanju obećanja i visokoj riječi. Ne obećavajte uzalud. Ako niste sigurni šta možete i želite (!) da uradite nešto, onda nemojte davati takva obećanja svojoj ženi. (Pošteno rečeno, napominjem da je ovaj princip vrlo važan u životu općenito, kada komunicirate ne samo sa ženama). Treba da zapamtite da će žena skoro uvek koristiti vašu nepromišljeno izrečenu reč. Bolje je uopće ne obećavati nego davati prazna ili nepotpuno osigurana obećanja. Nesputana riječ omogućit će ženi ne samo da vas opravdano zamjeri, već i da koristi moćno oruđe manipulacije - usađujući vam kompleks krivice, u ovom slučaju, zasnovan na neispunjenim obećanjima.

Kada razgovarate o budućnosti, općim planovima, pokušajte izbjegavati fraze koje žena može shvatiti ili izmijeniti kao obećanja, jasno naznačite pravo značenje onoga što govorite. Evo primjera:

Rekli ste: "Mislim da bismo mogli ići na Tajland u aprilu". Žena, mesec dana kasnije, u razgovoru: "OBEĆAO si da ćemo ići u Tai". Zatim uhvati njen jezik kako pokušava da promeni značenje onoga što ste rekli, odlučno (ali ne i grubo)!) pobrinite se da nikome nije dozvoljeno da promijeni značenje vaših riječi. Ali to ne možete učiniti ako se ne sjećate tačno šta ste i kako rekli, ako niste sigurni da ne biste mogli dati takvo obećanje. Iz ovoga proizilazi da morate kontrolisati čitav svoj verbalni tok i ne izgovarati ono što se po želji može prenijeti kao obećanje, jasno zabilježiti ono što ste rekli.

Muški strahovi, problemi i kompleksi

Naravno, žene često pokušavaju izvući iz vas neoprezne riječi, obećanja koja su im isplativa, "razvodnjavaju" netačnosti fraza, vašu zaboravnost i nesigurnost. Oprostite im ovo. Ali svakako pokušajte da fiksirate u ženinoj glavi da takvi trikovi kod vas ne rade, budite čvrsti i dosljedni. Ako žena nije potpuna budala, onda će nakon nekoliko "probnih lopti" da vas "slabo" odvedu, neefikasnost ove tehnike fiksirati u njenoj glavi i povećati poštovanje prema vama.

Ne ispuštajte prazne prijetnje, ne ljuljajte toljagom uzalud. “Izvadio sam nož – pa udari!"(film "Lopov").

Ako je toliko "prikovano" da ste bili primorani da izreknete pretnju ženi, da postavite ultimatum, onda budite spremni da sprovedete rečeno 100%. Samo tada, a ne prije! Tako ćete sačuvati integritet i vrijednost svoje volje, svoje riječi.

Žene su vrlo primativna stvorenja, t. e. vođeni u velikoj mjeri instinktima, i OSJEĆAJTE se savršeno ako ste u stanju da izvršite ono što je rečeno, hoćete li imati dovoljno povjerenja u vlastitu pravednost i snagu da shvatite prijetnju. Obezvrijeđene riječi nisu neutralna nula, ovo je veliki minus za tebe u očima žene, nagli pad tvoje "citiranosti" kao muškarca, kao vođe.

Još jedan aspekt komunikacije: pokušajte da ne povisite ton i nemojte se izgubiti u viku. Zapamtite: vaša riječ mora biti teška. Ne brbljajte, ne mrmljajte i ne vičite. Vaše riječi treba izgovoriti mirno i jasno, sa unutrašnjim dostojanstvom - samo tada će izazvati poštovanje. Ne ulazite u histeriju i ne pravite skandale: za žene je ovo urođeni element, ovdje nemate šanse, ne igrajte na njihovom terenu i po njihovim pravilima izgubit ćete. Ne podržavajte ženski bes, ovo nije vaše i nadam se da nikada neće biti vaše. Vaše unutrašnje samopouzdanje, smirenost i nefleksibilnost vaše volje (ne mešati sa despotizmom i magarećom tvrdoglavošću!) - ovo su vaši alati u komunikaciji sa ženom.

Vojni životni hakovi. Vojni saveti iz vojske

Ne raspravljaj se sa ženama. Zapamtite: žena uopšte ne traži istinu, već teži da postigne svoj cilj. Samo obavijestite o svojim odlukama ili se složite s njenim odlukama iz njene nadležnosti.

Članci o temi