O čemu prijatelji lažu

O čemu prijatelji lažu

Kažu da pravi prijatelji seku istinu i nikada ne lažu. Ali pravi prijatelji često ne govore istinu, zaziru od razgovora, pa čak i lažu. O čemu prijatelji lažu?

Ako prijatelji lažu, onda nisu prijatelji? Ne sve. Mnogo je razloga zašto se naši prijatelji trude da ne govore cijelu istinu ili čak ne lažu. Ponekad laž kaže da prijatelji cijene prijateljstvo i pokušavaju da nas zaštite.

O čemu prijatelji lažu

Sviđa mi se tvoj poklon!

Čak i ako je poklon bio najgori od svih datih, prijatelji se ne vrijeđaju na smiješne poklone i stvari. Zahvaljuju se sa osmehom i kažu "hvala".

Upravo sam te htio nazvati

Ponekad možemo biti veoma zauzeti da bismo ostali u kontaktu. Ali želimo da verujemo šta prijatelji misle o nama čak i kada nisu u blizini. Zato prijatelji to kažu.

Imaš prelepu devojku

Prijateljeva djevojka se može svidjeti samo njemu, a prijatelji je smatraju ružnom. Ali reći će prijatelju da je njegova djevojka lijepa. Ako mu se sviđa, zašto osuđivati ​​njegov izbor?

Izgledaš odlično

Mračna crta života kada ste umorni, dobijate na težini, izgledate loše, staro ili natečeno. Prijatelji nas vole i štede našu uobraženost, nazivaju nas lijepima i mladima.

Pitanja za prijatelje: 230 zanimljivih pitanja za prijatelja ili grupu prijatelja

Prelijepo slikaš/crtaš/pjevaš

Svaka osoba ima svoje ukuse. Ali prijatelji hvale naše fotografije, crteže, pjesme i druge načine izražavanja. Vole nas, pa podržavaju naše hobije.

razumijem te

Prijatelji možda ne podržavaju u potpunosti naše ideje i planove, ali žele nas podržati ili prekinuti neugodan razgovor.

Istina nije uvijek potrebna u prijateljstvu. To ne znači da prijatelji uvijek lažu. Oni to rade samo kada im je potrebna podrška. Ali kada trebaš otvoriti oči, pravi prijatelji će reći istinu da nam pomognu.

Ako vam prijatelji nikada ne lažu, onda oni nisu prijatelji.

Članci o temi