Muški strahovi, problemi i kompleksi

Muški strahovi, problemi i kompleksi

Muški život je daleko od šećera, kao što većina pripadnica ljepšeg pola voli da misli. Muškarci ne voze kao sir u puteru i imaju još više problema od žena. Sa kakvim se problemima, strahovima i kompleksima suočavaju muškarci? Kako pobijediti osnovne muške strahove?

Savremeni svijet se vrlo brzo mijenja, pa je teško pratiti sve njegove promjene. Ponekad muškarci nerado prihvate promjenu koja im nije uvijek po volji. Savremeni čovjek ima mnogo strahova i još više problema koje svaki dan mora rješavati.

Društvo ne žuri da pomogne muškarcima. Filmske kuće i mediji prikazuju muškarce previše stereotipno. Prva opcija su negativni znakovi. Muškarac je razotkriven kao ženskar, moron i izdajica. Čovek je neuredan, ružan i glup. Čovek slabo zarađuje, voli da pije i gubitnik je.

Druga verzija stereotipa je čovjek koji izgleda kao superheroj. On je bogat, zgodan i u odličnoj formi. Čovjek ima moć, nekretnine, novac, automobile. Ovo je nemoguć i nedostižan ideal koji nikada nije dostižan.

Kao rezultat toga, postoje samo dvije krajnosti koje muškarci ne primjećuju. Svijet nije crno-bijel, već ima mnogo nijansi. Ali moderno društvo to ne razumije.

Radi šta hoćeš i ne kukaj

Muškarci se doživljavaju kao potrošni materijal. Muškarci umiru u rudnicima uglja, troše svoje zdravlje u opasnim industrijama, umiru u ratovima i češće vrše samoubistvo. Smrt muškaraca se često uzima zdravo za gotovo.

Ali muškarci nisu zadovoljni ovakvim stanjem stvari. Sa čime se suočavaju muškarci kada prestanu da budu tinejdžeri i dečaci? Čega se muškarci boje i sa čime se suočavaju u odrasloj dobi?

Muški strahovi i kompleksi

Strah od neuspjeha u životu

Društvo traži od muškaraca da budu milioneri ili veliki šef, inače je promašaj. Iz nekog razloga, ne postoje tako visoki zahtjevi za žene koje polažu karijeru na jači spol.

šta da radim? Čoveka ovo ne bi trebalo da vodi. U stvarnosti, važnije je biti srećan u životu nego najbogatija osoba na groblju. Novac privlači grabežljive žene koje vas neće usrećiti.

aMuški strahovi, problemi i kompleksi

Strah u vezi

Muškarci imaju probleme, strahove i komplekse u kontaktu sa suprotnim polom. Strah od odbijanja prilikom zabavljanja. Strah od nespretnosti sa devojkom. Strah od naleta na merkantilnu djevojku. Strah od kontakta sa ženom koja je vjetrovita. Strah od gubitka vremena, energije i resursa na pogrešnu djevojku. Strah da neće ispuniti očekivanja žena, koja su često neopravdano visoka.

Samuraj nema svrhu. Jedini način

šta da radim? Razmišljajte pametno, budite adekvatni u procjeni odnosa, branite svoja prava i ne dozvolite da budete izmanipulisani. Šire otvorite oči kada birate svoju devojku. Fokusirajte se ne samo na izgled.

Strah od starenja ili ćelavosti

Muškarci izgube kosu ili posijede i zbog toga izgledaju manje dobro. Ovo su znakovi starosti i neprivlačnosti.

šta da radim? Ne možete ništa učiniti povodom toga. Sve ovo nije toliko važno. Ćelavi muškarci su privlačni i ženama. Vježbajte kako biste održali formu i izgledali mlado.

Strah od muških seksualnih problema

Svi muškarci se boje da će bankrotirati u krevetu. Sa godinama, muškarci češće imaju zastoje u paljenju, što dovodi do depresije. Tvrdoća i moć erekcije nisu ono što su nekad bili. Strah od muških seksualnih problema tišti jači pol.

šta da radim? Ovdje će pomoći zdrav način života, sport, uravnotežena ishrana, Kegelove vježbe i redovan intimni život.

aŠta muški strahovi, problemi i kompleksi mogu učiniti kod kuće?

Strah od besmislenog života

Svi ljudi žele ostaviti nešto na ovom svijetu poslije sebe, kako ne bi besciljno hodali zemljom. Stoga muškarci žele djecu, sanjaju da dostignu visine ili planiraju učiniti nešto dobro. Muškarci žive mnogo manje od žena. Vrši pritisak na muškarce kada shvatite prolaznost života. Strah od zaborava kao da se nikada nije desio.

Kako postati loš?

šta da radim? Odvojite vrijeme za djecu i unuke. Učinite nešto dobro za ljude, zemlju ili planetu. Razmišljanje šire i dalje.

Muški strahovi i problemi su prilično predvidljivi. Ali i znajući rješenja, teško je sve to prihvatiti i pobijediti svoje probleme. Neka snaga bude s tobom brate.

Članci o temi