Umetnost zavođenja. Zavodnik i žrtva.

Umetnost zavođenja. Zavodnik i žrtva

Nemoguće je odoljeti šarmu zavodnika, jer odlično vlada oružjem uz pomoć kojeg neprijatelj biva zarobljen.

Hvatač i zvijer trče. Žene ne bi bile tako zavodljive, muškarac bi se ponašao otprilike i tiho, kao jagnje. Ali Eva nije slušala zmiju. Otkad je sve ovo počelo! Jasno je da ako želite da osvojite srce žene, morate je zavesti. Pa, ako ne svojom neodoljivom pojavom, onda barem nekim nejasnim izgledima. Na primjer, kristalna palača ili pusto ostrvo.

Jasno je i da je, nakon što je nagrizao zube od čestih ponavljanja, čovjek stoljećima umoran od ponavljanja. Otuda razvoj u širini i dubini metoda zavođenja.

Međutim, legendarni zavodnici i zavodnici, pred čije noge su kao desetkovane padale "žrtve" različitih polova, sugerišu nekakav neopisivi talenat u komunikaciji, dar neba. Naravno, to nije bez talenta, ali šta?

Ispostavilo se da je glavna tajna svakog zavođenja samoironija! Tako jednostavan a tako složen talenat koji vam omogućava da postignete skoro sve...ili sve. Samozatajna osoba može lako ublažiti stres, ublažiti dramatičnu situaciju ili lako promijeniti svoju ulogu.

Što je dobro kod ironičnog muškarca: on je jasno svjestan svojih prednosti i mana, ne skriva ih, a to mu pomaže da se pred ženom pojavi u najpovoljnijem svjetlu. A onda može jednostavno nagovijestiti budućoj "žrtvi" da nije dostojan ni malog prsta na njenoj ljupkoj nozi... U ovom trenutku će se najvjerovatnije malo opustiti, a to će biti njena glavna greška. Opuštanje, pogotovo sa iskusnim zavodnikom, nikada se ne isplati! Zavodnik je pauk koji samo čeka svoj plijen!

Ostanite vjerni sebi, ali izdajte ostale izdajnike

Žena uvijek mora zapamtiti - naravno, ne u slučaju kada je i njoj drago da je prevarena - da je sposobnost da se nasmije utvrđenim pravilima glavna odlika zavodnika. Na kraju krajeva, time eliminiše rizik da bude shvaćen preozbiljno. A u nedostatku neospornih prednosti, kao što je, na primjer, idealna figura ili briljantan izgled, sposobnost da se na vrijeme nasmiješite i našalite je praktički jedini način da zavedete nekoga ko mu je na nišanu.

Lako, čak i bez posebnog intelekta, zavodnik pobjeđuje prirodnu ukočenost i nepovjerenje, njegove riječi lako teku, obavijaju, poput oblaka, prirodno uništavajući barijere u komunikaciji sa strancima. Prvi najvažniji korak je napravljen, bojno polje ostaje za njim.

Treba samo promatrati kako zavodnik vješto koristi vlastite greške i pretvara ih u prednosti da bi se uvjerio da su ove riječi istinite. Ovaj manevar stvara ugodno okruženje koje potpuno dezorijentira "neprijatelja".

Tajna je jednostavna i složena u isto vrijeme - potrebno je postati centar privlačnosti za pažnju drugih

Humor je zarazan i može zabaviti svaku jednostavnu i nevinu sitnicu, čak i nekoga ko zna mnogo o šali.

Tajna je jednostavna i složena u isto vrijeme - potrebno je postati centar privlačenja pažnje drugih. Zavodniku nije teško, čak ni u slučajnom susretu sa nepoznatom ženom, pronaći zajedničku temu za razgovor, ironiju. Tehnika koju koristi da prikrije moguće kontradikcije, pretvarajući situaciju u neku vrstu igre. “Žrtva” koja je odlučila da učestvuje u takvoj igri prvo beži i sakrije se, ali onda uvek odustaje.

Kako steći prijatelje kada ste odrasli?

Nemoguće je odoljeti šarmu začinjenom humorom, jer je upravo to oružje kojim se neprijatelj zarobljava. Osim toga, humor može održati povjerenje u par kada je situacija teška i njegova depresivna ozbiljnost počinje da opterećuje obje strane.

Pravi zavodnik zna kako da se smiri kako bi svežeg uma pronašao izlaz iz svake situacije. U ovom slučaju, on se pred "žrtvom" pojavljuje kao pravi spasilac, što nemjerljivo povećava njegov rejting u njenim očima. Oreol šarma počinje da sija jače, zaslepljujući "žrtvu". A sada je već neopozivo ubijena.

Osjećaj za mjeru zavodnika je odličan. On uvijek zna kada je samoironija neprikladna. Kada dodiruje tačke koje su zaista bolne, on je uvek delikatan.

Izbjegavanje zavodnikovih paukovih šapa također je talenat. Štaviše, ni manje ni više nego ovladavanje umijećem zavođenja!

Članci o temi