Post-apokalipsa

Post-apokalipsa

Zamislimo da ste nakon eksplozije atomske bombe, pada meteorita, poplave ili nakon superepidemije uspjeli preživjeti. U stvarnosti, neće sve biti kao u filmovima.

Surfajući internetom i gledajući osnovne ideje preživljavanja, došao sam do zaključka da je sama ideja preživljavanja tokom i nakon Apokalipse (ili B. P.) je uporedivo sa najnovijom, mentalnom bolešću. Ili bolje rečeno, sa novonastalom, mentalnom bolešću. Zamislimo da ste nakon eksplozije svih atomskih bombi (pada super-velikog meteorita, izbijanja supernove, sveplanetarne poplave, klimatskih promjena, polova ili nakon super-epidemije) uspjeli preživjeti. Unaprijed ste razmišljali o svojoj budućnosti i unaprijed se sakrili u posebno sklonište. Imate zalihe hrane, vode, vazduha i oružja. Na godinu, na dve, na deset godina. A onda, posle Apokalipse, šta ćeš jesti i piti, šta ćeš disati i kako ćeš se braniti od neprijatelja?

1) Stvorit ćete svoj autonomni svijet i neće vam trebati kontakti sa vanjskim svijetom?
2) Dovoljno je da preživite X sat i onda će se sve formirati samo od sebe.
3) Dostupno oružje, znanje i zalihe dovoljni su da diktirate svoje uslove nakon B.P. ostatak preživjelih za njihov daljnji opstanak.

Ratni mitovi razbijeni od strane modernih ratnih veterana

U to ste čvrsto uvjereni? I nisu zaboravili da će drugi ljudi vjerovatno preživjeti osim vas. I, sigurno, biće mnogo više preživjelih nakon sata X nego što se očekivalo (bi). Sve vaše zalihe, vi i samo vaše sklonište bit ćete poslastica za njih. Radije, drugo mjesto gdje vaši protivnici mogu ponovo jesti, utažiti žeđ i eventualno se naoružati. Nakon dva ili tri napada na skloništa drugih obučenih preživljavanja, napadači će steći iskustvo i pokazati se iskusnijim od štedljivih branilaca u skloništima za preživljavanje. Bande napadača, gotovo bez krvi za sebe i po provjerenoj metodologiji, svojim će rezervama uzeti sljedeća skloništa preživelih. Mislite li da će im trebati preživjeli zarobljenici? Možda za meso ili za neke posebne poslastice?

Pretpostavimo da ste se ipak uspjeli sigurno sakriti od drugih, neplaniranih preživjelih i da možete živjeti u miru, uništavajući svoje zalihe u sjajnoj izolaciji ili u krugu svojih najmilijih. I dugo ćete živjeti u izolaciji od ostatka preživjelog društva? Nadajući se da će se za par godina ili čak decenija sve riješiti samo od sebe. Napustićete svoja skloništa, a prodavnice već rade, javni prevoz radi, ljubazni radnici Sobeza će vam na kraju dati dokumenta za udobnu starosnu penziju i beneficije, kao učesniku koji je preživeo B.P. a istovremeno i polisu osiguranja za vanredne medicinske usluge?

Post-apokalipsa

Hajde da razmislimo šta će se desiti sa čitavom planetom odjednom, ukidanje granica i ukidanje bilo kakvih državnih zakona širom planete? Lako je odgovoriti. Polovina preživjelih stanovnika Afrike i tri četvrtine stanovnika Azije preselit će se u Evropu i početi kolonizirati sibirske teritorije Rusije, kao i zemlje Australije i Novog Zelanda. Glavni stanovnici sjevernoameričkih država Amerike i Kanade bit će Brazilci, Meksikanci i drugi Južnoamerikanci. Većina Afrikanaca, Azijaca i Južnoamerikanaca i danas ima teška vremena. Na primjer, za više od polovine Afrikanaca, produženi štrajkovi glađu, žeđ, kanibalizam i ropstvo uobičajeni su i poznati kao dan i noć. I nakon B.P. Šta će se desiti. Svi ovi gladni i promrzli će pohrliti za boljim udjelom, oduzeti i podijeliti vrijednosti od nasmijanih bogataša iz drugih zemalja. Dakle, ako računate na motorizirane bijele pljačkaše (kao što se prikazuje u holivudskim filmovima), onda uzalud. Oni će prije svega biti pojedeni i uništeni, a predstavnici drugih nacija, religija, pa čak i oni s neobičnom bojom kože će vas pušiti i izvlačiti iz utvrđenih skloništa.

Savjeti za ribolov: Provjereni savjeti za ribolov koji uvijek funkcioniraju

Ja lično nemam ništa protiv starosjedilaca Azije, Afrike i Južne Amerike. Ali Vrsta, nacija, rasa i određeni predstavnik ove vrste, nacije i rase nisu isto. Svi znaju po čemu se nepredvidiva gomila razlikuje u "ponašanju" od pojedinca. U poređenju sa delima Weeda, Nacije i Rase, samo će nekažnjena razularena i izbezumljena gomila (navijači poraženog tima) izgledati kao blagi hir prvašića.

Jednostavno rečeno, nakon prve Apokalipse, biće još nekoliko, da tako kažem, ličnih. I ostaje da se vidi koja će zauzvrat Apokalipsa biti gora. Pa kako ćete preživjeti nakon smaka svijeta, sa svojim anksioznim koferima u vašim (promišljenim) skloništima i sa NAZ-ovim patentiranim mikro-kompletima u džepovima.

Pretpostavimo da se sve navedeno sa seobama naroda i rasa ne dogodi. Preživjeti nakon B.P. samo vrlo dobro pripremljen i štedljiv. Ostali će sigurno nestati tamo gdje su patili tokom svog života. I dugo ćete imati dovoljno konzervirane hrane i patrona? Na primjer, drugi naučnici obećavaju trajanje zime, nakon planetarne izmjene atomskih bombi, do četrdeset godina. Visina snježnog pokrivača mjerit će se stotinama metara. Pogodite koji predstavnici flore i faune planete mogu preživjeti? U smislu koga će moći loviti preživjeli koji su nakon nuklearne zime izašli u šetnju.

Šala prevaranata: 31 vic o telefonskim prevarantima

Na kraju nuklearne zime skloništa će napustiti uglavnom odrasla djeca i unuci preživjelih. A ovoj djeci i unucima na tek oživjeloj Zemlji niko ništa nije pripremio. Ruševine gradova, mrtve šume, horde miševa i pacova mutanata i radioaktivni izvori vode svih vrsta. Ali čak i ovom radioaktivnom bijesu, samo rijetki sretnici će preživjeti. Tokom nuklearne zime, snijeg će na neko vrijeme drastično smanjiti pozadinsko zračenje kako bi se oslobodila sva radijacija tokom topljenja snijega. Među preživjelima Apokalipse i Nuklearne zime, masovno izumiranje počet će zbog povećane radioaktivnosti Prvog proljeća.

Biće vrlo teško preživjeti i nakon drugih varijanti Apokalipse, poput poplave, supernove (zvijezde) ili kao rezultat povećane aktivnosti matičnog Sunca, iako će cijela radnja proći mnogo brže. Preživjeli neće imati vremena ni da ostare da vide posljedice Apokalipse. Kao rezultat toga, slučajno preživjeli suočit će se s istim ruševinama gradova, trulim leševima, epidemijama i mrtvim šumama.

Kako su preživjelima iz Apokalipse suđeno da započnu još jedan krug razvoja civilizacije, opet sa životom na drveću? A vi, prva generacija preživljavanja, znači da ćete im ostati u sjećanju kao bogovi, pokazivat ćete svojim nerazumnim potomcima trikove, poput upotrebe staklenih posuda i uopšte drugog pribora, kako zapaliti vatru pronađenim upaljačem ili uništiti zemljani zid koristeći cijev posljednjeg bacača granata za jednokratnu upotrebu u gradu Ierekhon? Pričaćete im neshvatljive priče o zloupotrebi atomskog eksploziva, koji je u svakoj bombi i raketi bio veličine samo narandže (ili jabuke). Sigurno će se neko od potomaka nekako prisjetiti i zapisati izvanrednu moć jabuka u rajskoj prošlosti čovječanstva. Pa, i to je već negdje rečeno.

Kako prepoznati teroriste u gomili?

A vi, dragi survivalisti svih zemalja, želite poručiti da će ljudska vrsta i čitava ljudska civilizacija moći opstati zahvaljujući vašim uznemirujućim koferima i džepnim NAZ-ovima? I takođe zahvaljujući hladnim noževima, maskirnim uniformama, pneumatici za plinske cilindre i NATO loncima?

Članci o temi