Radi šta hoćeš i ne kukaj

Radi šta hoćeš i ne kukaj

U nekom trenutku života, svaka osoba izgubi svoj put i uopšte ne radi ono što želi. Život postaje potpuno drugačiji od onoga što ste planirali, a snovi se čine nedostižnim. Kako izaći iz zamke okolnosti i rutine?

Život ponekad donosi iznenađenja i počnete se pitati kako ste završili u ovom trenutku. Zašto ne radiš ono što želiš? Zašto ne živiš onako kako si sanjao? Zašto druga polovina uopšte nije ona koju biste voleli da vidite sledeće?? Zašto postoji okruženje oko vas koje vam je strano?? Zašto život uopšte ne ide tamo gde ste želeli?

Učiniti što god želite

Zašto se to dogodilo?? Samo smo izgubili put i prepustili se volji toka. Radite ono što je lakše i što drugi žele, ali ne i vi. Zapitajte se i napravite listu svega što zaista želite, a ne svega što vas okružuje.

Roditelji, prijatelji, poznanici, okolina i druga polovina će vas tjerati da radite ono što im odgovara. Bićete okruženi moralistima koji će vam govoriti kako da se ponašate i šta da radite. Ljubitelji debeljuškastih biće uvučeni u svoje društvo. Vegani će vam reći šta da jedete. Zdravi ljudi i sportski entuzijasti će nametnuti svoje vrijednosti. Uvijek će biti onih koji znaju bolje od vas šta vam treba i šta želite. Nikad ne odustaj i radi ono što želiš, a ne drugi.

Kako prestati kukati i žaliti se na život?

Ali sreća je na drugom mestu. Gdje ispunjavate svoje želje. Kada odeš u svoje snove. Promijenite stil života, naučite novu specijalnost, dajte otkaz na svom omraženom poslu, preselite se u drugi grad, raskinite sa nevoljnom djevojkom. Radi ono što najviše želiš.

Ne cvilite

Uvek će biti poteškoća. Niste prvi i niste posljednji. Možete se sažaljevati dugo vremena. Možete se žaliti na okolnosti, druge, vladu i lošu sreću. Ali istina je u jednoj stvari. Samo vi ste odgovorni za svoj život i niko drugi.

Radi šta hoćeš i ne kukaj.

Članci o temi