Muški znakovi

Muški znakovi

Znakovi muške pažnje - muški seksualni signali - prvenstveno utiču na liniju ponašanja muškarca, njegove geste i položaje.

Proučavajući etologiju - nauku o ponašanju životinja, možemo reći da čovjek nije daleko od naše manje braće i njegovog najbližeg rođaka - majmuna. Čovjek i razlikuje se od potonjeg samo po prisutnosti svijesti i sposobnosti stvaranja. I ako je još uvijek moguće raspravljati o svijesti, kao prerogativima Homo sapiensa, onda samo on stvara u živoj prirodi, pa čak i Gospod Bog.

Većina ljudskih motiva je nesvjesna, čak i podsvjesna. Mnogo radnji, kao i hiljadama godina unazad, izvode se po starim obrascima majke prirode bez učešća slobodne volje i razuma.

Hiljade sasvim običnih i svakodnevnih ljudskih reakcija su urođene. Njih neguje evolucija i nemaju nikakve veze sa svjesnim radnjama. Što se tiče sfere udvaranja i znakova muške pažnje, ovdje se ove osobine manifestiraju posebno jasno i nedvosmisleno.

Znakovi muške pažnje - muški seksualni signali - prvenstveno utiču na liniju ponašanja muškarca, njegove geste i položaje. (Iako tijelo u cjelini prolazi kroz promjene, uključujući hemijske reakcije u mozgu.) Svijest ne kontroliše takve znakove, ali za pažljivog posmatrača oni su očigledni i vidljivi, pa se mogu i trebaju vidjeti i pročitati. A onda, pošto još nije čula ni reč od muškarca, žena je u stanju da shvati šta ga zanima, šta joj se sviđa. Jednostavna lista seksualnih signala data je u nastavku.

Borite se za najbolje

Opća linija ponašanja. Nakon što je pronašao seksualno poželjan predmet za sebe, muškarac se transformiše pred našim očima. Nekako se uspravlja, proteže, pokušavajući da izgleda privlačnije, i u ovom slučaju se ne razlikuje od ponosnog pauna koji širi šareni rep.

Muškarac automatski prestaje da se pogrbi, ispravlja ramena i usisava stomak. U ovom trenutku u njegovom tijelu dolazi do oštrih hormonalnih promjena. Kao rezultat toga, tijelo se napreže u pripremi za akciju.

Preening. U prisustvu privlačne žene, muškarac nesvesno i neizbežno počinje da se pametuje. Može automatski ispraviti kravatu ili kragnu, otresti nepostojeće i prave mrlje prašine sa odjeće. Sudovi mogu uključivati ​​nehotično zakopčavanje ili otkopčavanje dugmadi, dugmadi za manžete, remena za sat. Muškarac će ispeglati svoju odjeću, ispraviti ili zagladiti kosu. Općenito, on će svom snagom i, ne shvaćajući toga, početi poboljšavati svoj izgled.

Sight. Ovdje postoje dvije vrste pogleda: intimni i "svlačeći se". Ako je muškarac zainteresovan za ženu, njegov pogled, kao slučajno i nehotice, počinje da klizi po celom njenom telu. Ovaj izgled se zove "skidanje". Intimni izgled je nazvan tako jer se nesvjesno zadržava na partneru malo duže nego što pristojnost zahtijeva. U ovom slučaju, zjenice očiju muškarca zainteresiranog za ženu, po pravilu, su sužene.

Savremeni svijet nije za dobre momke

Položaj ruke. Muškarac zaintrigiran ženom može nesvjesno staviti ruke na pojas ili bokove, sakriti palčeve iza pojasa ili u utorima džepova.
Ovakvi prilično iskreni gestovi ukazuju na neposrednu spremnost muškarca za aktivne akcije, koje se nazivaju flertovanjem ili udvaranjem.

Položaj nogu. Ako muškarac sjedi, on nehotice širi noge. Ako stoji, noge su mu također blago razmaknute. U ovom slučaju, čarape muških nogu spontano se okreću ka strasti koju je odabrao. Ovo svojstvo je posebno jasno naznačeno u situaciji kada je u prostoriji nekoliko žena - prst muške čizme, poput igle kompasa, pokazat će na onu koju je preferirao.

Dodiruje - najočigledniji znaci muškog interesovanja. Obično dobro vaspitan muškarac automatski dodirne dlan ili ruku žene ispod lakta, što nije u suprotnosti s ljubavnim bontonom i dobrim manirima.

Kopiranje. Još jedan znak seksualnog interesa muškarca je instinktivno kopiranje položaja ili postupaka žene. Ova "tjelesna empatija" može se manifestirati u ponavljanju znakova slaganja u razgovoru, naginjanja glave, okretanja vrata i tako dalje.

Glas. Bez obzira na želju, glas seksualno zainteresovanog muškarca postaje niži i tiši.

I na ovom ćemo završiti listu znakova muške pažnje, jer kada se oglasi glas, vrijeme je za komplimente. A govor pripada drugom signalnom sistemu, koji prepoznaje i kontroliše osoba. Ovdje čovjek, ovisno o iskustvu i inspiraciji, može se upustiti u bilo koju manipulaciju. Jedino što će u ovom slučaju odati je da će neiskrena osoba tokom razgovora nesvjesno dodirnuti usne ili nos.

21 plus usamljenost i samački život

Članci o temi