Brat za brata ili pravila danila bagrova

Brat za brata ili pravila Danila Bagrova

A ti reci svome... ko god dirne tvog brata - ja ću ga napuniti!

Film "Brat" odavno je postao kult za neke generacije, a Danila Bagrov je heroj i primjer.

„Grad? Grad je strašna sila. I što je grad veći, to je jači. Sranje. Samo jaki to mogu izvući."

Mnogi od mladih nisu gledali film "Brat" i ne znaju ni ko je Danila Bagrov. Ne može im se suditi, sada je drugo vrijeme, ideali i heroji. Ali za mene nema druge osobe koja je toliko uticala.

Davne 1997. i 2000. godine objavljeni su filmovi "Brat" i "Brat 2". U njima je glavnu ulogu igrao Danila Bagrov, kojeg tumači Sergej Bodrov. Sergej Bodrov je bio savršen za ovu ulogu. Slika Danile Bagrova čvrsto je urezana u sjećanje.

Gledanje nekog drugog modernog filma ili akcionog filma, ne vjerujem. Ne verujem da je heroj stvaran. Danas su u modi akcioni filmovi u kojima se juri za novcem ili se za nekoga osvećuje. Ali brat je bio malo drugačiji. Heroj Danila Bagrov borio se za istinu.On je to uradio nekako drugačije. Na originalan način, od srca, bez uljepšavanja svojih postupaka i bez pokazivanja svoje hladnokrvnosti. To je bila njegova snaga i uvjerljivost slike. Od svih heroja, samo slika Danila Bagrova najbolje odgovara imidžu pravog heroja. Ovo je moje lično mišljenje, ali ovo je moje mišljenje.

Kakav muškarac treba da bude

Šta se moglo pročitati između redova filma "Brat"?

Brat za brata ili pravila Danila Bagrova

jedan. Samo se slabići hvale

- Kao u vojsci?
- Dobro.
- Majka je pisala, bila u ratu.
- Ne, u štabu, gde je služio kao činovnik.

Demobilisani Danila Bagrov svima priča svoju priču o službi "u štabu kao činovnik". Razumije da nema smisla da jaki izgledaju hladnije. Jaki se trudi da izgleda što neprimetnije. Samo slabi pokušavaju da se afirmišu.

Brat za brata ili pravila Danila Bagrova

2. Nepravda se mora zaustaviti

“Rekli ste, grad je snaga, a ovdje su svi slabi.Grad je zla sila. Jaki dolazi - postaje slab. Grad preuzima vlast. Dakle, nestao si..."

Konflikt na ulici je obično slučaj. Rusificiranog Nijemca Hoffmanna, koji je trgovao na ulici, napadaju reketaši. Šta prolaznici rade? Svi prolaze. Svako ima druge stvari da radi. To nisu njihovi problemi. Ne njihov život. Nisu pogođeni njihovi interesi ili njihova koža. Danil Bagrov ne prolazi. Uzima pištolj od reketaša i spašava trgovca.

Slažeš li se? To nisu vaši problemi i možete proći? 95% ljudi to radi. Neki se tada nazivaju muškarcima. Uvrijeđena osoba vam nije poznata, ali je nečiji otac, brat, muž ili sin. Sramno skrećeš oči od nepravde i odlaziš? Svaki put kad drugu osobu ostaviš u nevolji, izdaš svoju porodicu. Možda će se i vaši najmiliji naći u teškoj situaciji. Ali niko im neće pomoći. Svako će cijeniti samo svoju dragocjenu kožu.

20 činjenica o muškarcima koji ne poznaju žene

Brat za brata ili pravila Danila Bagrova

3. Tvoju zemlju treba braniti

- Plati kaznu.
- Brate... ne ubij, brate! Uzmi novac, uzmi sve! Slough, nemoj ubiti, brate! Evo!
- Nemoj mi dati brata, gnjida Kobra.

Dobro je prikazana zabavna situacija u tramvaju, kada su dva gosta grada htela da nametnu svoja pravila. Ekstremni nacionalizam je fašizam. Ali u ovom slučaju, Danila Bagrov pokazuje da za svaku silu postoji druga sila. Eklezijarsi kažu: "Oni ne idu u čudan manastir sa svojom poveljom.". Tvoju zemlju treba braniti.

Nemoj mi dati brata, gnjida Kobra

4. Brat za brata

„Ti si moj brat! Umjesto toga, ti si bio moj otac. Zvao sam te tata. Šta ti? Sjećate li se, probušio sam nogu dok sam pecao? Odvukao si me deset kilometara kući. Sjećaš li se, ja sam se bojao soma, a ti si mi se smijao? Sjećaš li se?"

Viktor Bagrov mijenja svog brata Danila. Izdaje ga, ali je to učinio pod prijetnjom smrti. Pošto je pobio sve razbojnike, Danila Bagrov oprašta bratu. Shvaća da je njegov brat oslabio pod uticajem novca i velikog grada. Morate biti u stanju da oprostite slabosti. Pogotovo kada su u pitanju bliski ljudi. Majka braće je opominjala: „On je bio umjesto tvog oca. Ovo je tvoja krv. Najdraža ti osoba na cijelom svijetu"

Kako postati muškarac? Uputstva za prave muškarce

Ovo je najispravnija stvar koja može biti. Brat za brata. Danila Bagrov je na kraju preneo banditima: „Recite svojim... ko god dirne tvog brata, ja ću ga napuniti!„Ova fraza govori sve.

Brat za brata ili pravila Danila Bagrova

5. Tretirajte ljude dobro i pomozite im

- Evo, uzmi. Šta si ti? Uzmi! Ima ih mnogo. Hoćeš li preživjeti.
- Što je dobro za Rusa, smrt za Nemca.
- Dobro, Nemce, doviđenja.
- Hvala ti.

Danila Bagrov se prije odlaska u Moskvu sastao sa svima koji su mu bili iole dragi. Ispostavilo se da je Danila otvoren. Više je cijenio druge ljude nego oni njega. Danila je svima dao nešto novca, iako je prema njima bio ravnodušan. Samo se jedan stariji njemački trgovac dobro ophodio prema njemu.

U svakoj situaciji, bolje je dobro se ophoditi prema ljudima i pomoći im. Ponekad ćete biti iskorišteni, ali nemojte se uvrijediti, oni će biti slabi ljudi. Ne bi trebao postati manje čovjek zbog ovoga.

Brat za brata ili pravila Danila Bagrova

Neki kažu da film "Brat" promoviše banditizam, nacionalizam i brutalnost. Oni ne razumeju jednostavno. Danila Bagrov nije razbojnik. On je moderni heroj koji donosi pravdu. Ne poriče probleme, ne sjedi ravnodušno. On glumi. Kako može.

Možda zvuči pretenciozno, ali Danila Bagrov je moj heroj. A glumac Sergej Bodrov je šteta ..

Najbolje osobine muškarca: 70 kvaliteta pravog muškarca

Sergej Bodrov

Članci o temi