Pravi muškarci i suze.

Pravi muškarci i suze

Muškarci se moraju boriti, popustiti u čamcu za spašavanje, gledati na nevolje sa smiješkom. Muške suze. Pravi muškarci i suze.

“Moraš plakati kada niko nije na putu. Tek tada ćeš dobiti radost od toga". "Usamljenost na mreži" Janusz Wisniewski.

Muškarci su bili lišeni mogućnosti da plaču, u našem svijetu oduvijek je postojao kult muške snage i čvrstine. Muškarci se moraju boriti, popustiti u čamcu za spašavanje, suočiti se s problemima s osmijehom, biti čvrsti i nepokolebljivi kao njemački hrast.

Od malih nogu mušku djecu poučavaju: „Ne plači, ti si dječak!"," Zašto plačeš kao devojka?"Ili" Pravi muškarci ne plaču!". Od pete godine dječaci se uče da su suze dio ženskog pola i da ispoljavanje ekstremnih ljudskih emocija nije za nas. Začudo, ženske suze podstiču društvo i postepeno postaju samo njihov prerogativ i to u tolikoj meri da se ponekad koriste kao oružje u borbi između polova. Zabranjujući pokazivanje emocija, žene se tada žale da su muškarci suzdržani, ne pokazuju otvoreno osjećaje i često se brinu u sebi, ali kasno je, tvrdi smo kao kremen.

U filmu “Aty-Baty, vojnici su hodali” jedan od likova, sa karakterističnim gruzijskim naglaskom, a sa drugim teško zamislivim, kaže: „Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni!". S jedne strane, istina je, nije da su muške suze drugačije, samo ono što suzu kod muškaraca lomi je na drugom "pragu bola", mnogo višem nego kod žena. Žene plaču kada su tužne, loše ili jako tužne, muške suze se pojavljuju na ivici emotivnog ludila, ili kada žele da kažu: "To je to - osušite vesla, gospodo, stigli su.". Suze se pojavljuju kada se čovjek "slomi".

Problem podlosti: kukavičluk slabića

Žene lako plaču među djevojkama ili na ramenu muškarca, ali muškarci mogu pokazati slabost samo kada su sami. U klanu neobrijanih nije uobičajeno da plačete jedni drugima, muško takmičenje je ipak kao da pred drugima priznate svoju slabost, ali to se ne može učiniti. Plakati u prisustvu žene znači pokazati da niste muškarac, u ženskom smislu te riječi. Tako muškarci ćute, mrače, igraju se čvorićima i puše cigaretu za jednom.

Muške suze
Fotografija: US. Army flickr.com / soldiersmediacenter

Zašto muškarci ne plaču?
Zašto, kad je prijatelj sahranjen,
Ne urlajte budale od čežnje,
Pada unazad na sredini livade?

Plašeći nepažljive moljce,
Zašto ti ramena ne zadrhte?
Pa ta čežnja dopre do oblaka,
Do kraja zemlje, do beskraja?

Zašto, kad je žena otišla,
Ne vičite ludim glasovima?
Samo nečujno puše pored prozora,
Gledajući u vrata mrtvih očiju.

I kada rat i smrt i krv,
Glavni u ovom i onom svijetu,
Gomile tihih ljudi,
Oni hodaju planetom u tišini.

I - ni jecaja, ni jedne suze.
Samo ruke, stisnute, pobelele.
Zašto muškarci ne plaču?
Ne urlaju, nego piju, u stvari?!
"Trebalo bi da se uradi" Sergej Grafov.

Koliko puta čovek zaplače u životu? Slabiji spol se vjerovatno neće usuditi dati čak i približnu cifru, iako im je ponekad korisno zaplakati, kažu, tada su oči ljepše. Iako se ne isplati namerno dovoditi lepe oči do suza, osim sa određenom namerom. I koliko puta čovjek zaplače? Vjerovatno i nije tako rijedak, ali svih slučajeva kada se suze kotrljaju niz obraz odrasle osobe većina muškaraca pamti i može nabrojati.

Britansko izdanje BBC News Magazine i Sporting News napravio rejtinge filmova od kojih muškarci plaču. Među njima su: "Zelena milja", "Forrest Gamp", "Iskupljenje iz Šošenka", "Polje njegovih snova" ("Polje snova"), "Jedan let iznad kukavičjeg gnezda" i mnoge druge. Dobre filmove možemo dodati i sami: "Sibirski berberin", "Knockin `on Heaven" i "Tajanstvena priča o Benjaminu Batonu".

Da li je u redu da muškarci plaču kada gledaju filmove ili čitaju knjige?? Hoće li muškarac sa suzama u očima izgledati isto tako hrabro pred prijateljima i djevojkama?? Prijatelji se obično okreću u takvoj situaciji, dozvoljavajući prijatelju da se urazumi i sačuva obraz, a devojke će se tiho zagrliti. Iako, najvjerovatnije, muške suze niko neće vidjeti.

Muške suze

Samo ponekad, kada komšija,
Sam iza zida odjednom će zavijati,
Skočiću, bacajući toplo ćebe,
I otvoriću prozor na ulicu.

Slušaću, sedeći na stolici,
Kako bije i lomi ruke,
Kako škripi raspušteni parket,
Kako vrišti da sve kurve i kučke.

Verovatno ću onda natočiti čašu.
Napunit ću ivice gorkom votkom.
Za tebe nevidljivi brate.
Baciću ovu čašu, sa toboganom.

Neću te tješiti iz ljubaznosti,
Vjerujte mi, postoji dobar razlog.
Sam u mrklom mraku,
Pravi muškarci plaču.
"Trebalo bi da se uradi" Sergej Grafov.

Zašto jaki, ponosni i hrabri muškarci ponekad plaču? Nemoguće je reći u kojim slučajevima je moguće da muškarci plaču, a u kojim - ne, i da li je to uopšte moguće. U suzama od slabosti ima nešto od sramnog kukavičluka, suza od nemoći - nesposobnosti da se odupre životu, od tuge - nemogućnosti da se nasmiješ kroz snagu, gubitka - nemogućnosti da stisneš zube i šutiš.

U filmu "Blind Rage" glavni lik je rekao dječaku: "Samo jaki ljudi mogu sebi priuštiti da plaču!". Budi jak ..

Muškarci ne plaču, muškarci se uznemiravaju

Serija 2004. Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda.

Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda Muškarci ne plaču, muškarci su uznemireni. Serija Crying Men britanskog fotografa Sama Taylor-Wooda

Članci o temi