Pravila povjerenja

Pravila povjerenja

Biti siguran u svoje sposobnosti je već 50% uspjeha. Nekoliko lakih trikova kao što su Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger i Sylvester Stallone spojili smo u jedan.

Nedostatak samopouzdanja. šta da radim? Svi smo odrasli na crtanim filmovima o likovima iz bajki, filmovima o supermenima i jakim momcima. Oni su u stanju da se nose sa raznim problemima uključujući čudovišta, vanzemaljske osvajače i teroriste. Heroji, koji spašavaju planetu, uvijek izgledaju toliko samopouzdani da želite posuditi kap njihove brutalne smirenosti. Sve u životu izgleda malo drugačije nego na filmovima? Ali malo je vjerovatno da ćete danas morati odbiti invaziju vanzemaljaca ili se boriti protiv zlikovaca u borbi noževima. Kako izgledati samopouzdano svaki dan, svaki sat, svaki trenutak u svakodnevnom životu?

Pravila samopouzdanja heroja

Pravilo samopouzdanja br. 1. Obuci "pancirku"

Vaš heroj: Zapamtite Jason Statham U filmu. Uvek ima besprekoran izgled. U stvarnom životu, Jason Statham je malo drugačiji od filmova. U životu izgleda još besprijekornije.

Muškarci moraju da postanu oštriji ako žele da budu pobednici i da budu uspešni sa devojkama

Naravno, ne mislimo na pancire od kevlara, već na vaš izgled. Pokušajte svakog jutra izgledati najbolje što možete. Ustanite 15 minuta ranije, ali dovedite svoj izgled u najeprezentativniji oblik. Uvijek pokušajte odabrati odjeću koja je malo elegantnija nego što je potrebno. Bilo da je u pitanju škola, posao, teretana ili noćni klub. Ne morate razmišljati koliko ste dobri danas. Danas ste najkul i najpouzdaniji od svih.

Pravila samopouzdanja heroja
Jason Statham u filmu Parker

Pravilo povjerenja broj 2 . Zaboravi svoje mane

Vaš heroj: Sylvester Stallone Veoma cool. Tokom porođaja, akušer je oštetio facijalni nerv Sylvestera Stallonea. To ga nije spriječilo da postane idol miliona. A Staloneov iskrivljeni osmeh je njegova vizit karta.

Život donosi razna iznenađenja i često nisu baš prijatna. Fizički ili mentalni nedostaci ne bi trebali od vas učiniti izopćenika ili neuspjeha. Radite na sebi i budite sigurni da se svaki nedostatak može pokriti prednostima.

Pravila samopouzdanja heroja
Sylvester Stallone u filmu "The Expendables"

Pravilo samopouzdanja br. 3. Bavite se sportom

Vaš heroj: Wushu majstor Jet Li sposoban da povuče svakog protivnika znaš šta, znaš gde i ne samo u filmovima.

Redovne jutarnje vježbe će dati elementarno samopouzdanje. Ako se bavite borilačkim sportovima, idete u teretanu ili plivate, onda shvatite da ste barem jači od polovine muškaraca oko vas. Sport će dati samopouzdanje i osjećaj fizičke superiornosti nad potencijalnim neprijateljem. Sport će vam dati ljubav prema ženama.

Svi umiru, ali ne žive svi stvarno

Pravila samopouzdanja heroja
Jet Li u filmu "Čarobnjak i bijela zmija"

Pravilo samopouzdanja br. 4. Oslobodite se stidljivosti

Vaš heroj: Bruce Willis uvijek pljuje na one koji to ne vole i bio je u pravu u vezi toga.

Razlozi stidljivosti leže u tome što osoba misli da je gora od drugih. Prestanite da razmišljate o svojim nedostacima i još više da ih tražite. Nisi gori, nego bolji od drugih. I koga da se stidim? Uvijek ćete biti kritikovani, pogotovo ako ste bolji od drugih. Što je više uspjeha, to je više kritika od gubitnika ili zavidnih ljudi.

Pravila samopouzdanja heroja
Bruce Willis u Umri muški 5: Dobar dan za umiranje

Pravilo samopouzdanja br. 5. Poboljšajte se i idite naprijed

Vaš heroj: Arnold Švajceneger više od idola sportista i filmskih gledalaca. Navikao je da se ne zaustavlja i postiže uspjeh ni na jednom polju.

Učenje stranog jezika, ples, plivanje, borilačke veštine postavljaju vas na viši nivo. Što više možete, postajete sigurniji u svoju budućnost. Ciljajte na nedostižno i izvući ćete maksimum od života.

Pravila samopouzdanja heroja
Arnold Švarceneger u filmu Povratak heroja

Pravilo samopouzdanja br. 6. Nemojte se plašiti da pogrešite

Vaš heroj: Mickey Rourke imao dug i težak život: vrteći se u podzemlju, dilajući drogu, pijući i uništavajući svoju glumačku karijeru. Miki nije bio savršen, ali je bio stvaran i nije se plašio da pogreši.

Kvalitete pravog muškarca. Ko je pravi muškarac i kako biti?

Svi prave greške. Ali ne znaju svi kako naučiti iz ove lekcije. A još manje ljudi može ustati nakon udaraca sudbine. Kakve god bile vaše greške, ovo je vaše iskustvo koje će vas ublažiti i učiniti još jačim.

Pravila samopouzdanja heroja
Mickey Rourke u filmu Sin City

Pravilo povjerenja br. 7. Ponekad se povuci

Vaš heroj: Heroj iz Hong Konga Jackie Chan ako se povuče, onda samo da bi krenuo. Jackie Chan je u više navrata dovodio svoj život u opasnost zbog još jednog trika, ali je znao kada treba stati.

Osoba nije u stanju biti uvijek fizički ili psihički spremna. Prepoznajte svoje pravo da izbjegnete sukob ili tešku situaciju. To će vam dati povjerenje u svoje sposobnosti. Tada se možete ponovo vratiti u sukob, ali s novom snagom.

Pravila samopouzdanja heroja
Jackie Chan u filmu "Oklop Boga 3". Misija Zodijaka"

Pravilo samopouzdanja br. 8. Budi hladniji

Vaš heroj: majstor borilačkih vještina i glumac Chuck Norris cool izvan filmova i interneta. 8. dan od 9 u Taekwondou, 10. dan u Tangsudou. Chuck Norris je bio sedmostruki svjetski prvak u karateu.

Svako određuje svoju cijenu. Oni komuniciraju s vama na način na koji vi to dozvoljavate. Budi ono što želiš da budeš.

Probleme rješavajte silom

Pravila samopouzdanja heroja
Chuck Norris u filmu The Expendables

Svi ovi junaci koriste još jedno opasno, ali jednostavno oružje - osmijeh. Osmeh svima daje samopouzdanje.

Članci o temi