Heroji

Heroji

Heroji. U hitnom slučaju, šta bi vaš lik uradio?? U životu bi pravi muškarci trebali biti heroji.

Na pisanje ovog članka potaknulo me je čitanje zanimljive knjige. Zove se "Andrew Carnegie. Priča mog života". Ova knjiga je njegova autobiografija, u kojoj govori o svom životu i otkriva svoju filozofiju bogatstva.

Evo odlomka iz knjige: „Andrew Carnegie, poput francuskih prosvjetitelja, a nakon njih Alfreda Nobela, vjerovao je da je moguće učiniti svijet boljim promicanjem širenja znanja. Budući da je aktivan Amerikanac, on je, za razliku od francuskih filozofa, toj stvari pristupio praktično - uložio je 95% zarađenog kapitala (iznos koji je ekvivalentan trenutnim 55 milijardi dolara) i požalio što nije imao vremena da sve uloži.".

Andrew Carnegie je američki poduzetnik, filantrop i multimilioner
Andrew Carnegie - američki poduzetnik, filantrop, multimilioner.

Mislim da ćete se i vi, dragi čitaoci muškog časopisa, složiti sa mnom - ovo je izvanredna osoba. Postigao je ogroman uspjeh, uspio je od telegrama preći put do vlasnika jedne od prvih čeličana u Americi. Ali želim ovo podijeliti sa vama.

Andrew Carnegie piše: „Za dječaka je veoma važno da u duši ima ideal heroja kako bi iz njega izvukao svu svoju hrabrost.“.

Odnosno, cela poenta ovoga je da u sebi treba da stvorite onu sliku osobe koja želite da postanete. To će značajno povećati vaše samopouzdanje. Ali plus ideje ideala nije samo u jačanju samopouzdanja, već i u činjenici da se u hitnoj situaciji, kada je razmišljanje pomalo teško, možete zapitati: „Kako bi On postupio (mislim na vaš standard ), šta bi On sada odgovorio??“- i, znajući ponašanje vašeg standarda u sličnoj situaciji, reagirajte u skladu s tim. Nerijetko u životu pravih muškaraca postoje takvi trenuci u kojima je potrebno brzo i jasno reagirati. Zapamtite da skoro sve u životu zavisi od naše reakcije na stimulans. Stoga je imati određeni standard u sebi prilično korisna stvar. Gdje ga nabaviti, ovaj standard? Prvo, od svog znanja koje ste akumulirali, možete sjediti kod kuće i napisati sljedeće točke na komad papira:

Probleme rješavajte silom

jedan. Ko sam ja?
2. Koje su moje vrijednosti i uvjerenja?
3. Šta mogu, koja je moja sposobnost?
4. Kakvo je moje ponašanje u datoj situaciji?
5. Koji je moj stil odijevanja, modni dodaci, auto?

Odnosno, u prvom pasusu pišete, na primjer, ja sam biznismen! Ili, na primjer, ja sam astronaut! Ovo je vaše samoopredjeljenje, to je cijenjeni cilj kojem zaista težite, to je ono što želite biti. U drugom napišite, na primjer, - Za mene je zaista vrijedno biti uspješan u svom poslu i u svojoj porodici, meni je kao biznismenu veoma važno da godišnje zaradim iznos jednak budžetu SAD. Također propisujete vrijednosti i uvjerenja koja su Vam najvažnija, a koja bi po Vašem mišljenju trebao posjedovati referentni biznismen. U trećem pasusu zapisujete sve vještine koje već posjedujete i pripisujete im one koje bi vi, biznismen, trebali posjedovati. Četvrta tačka je potrebna da bi se propisali neki aspekti ponašanja. Na primjer, baš ovaj Vi-biznismen mora imati unutrašnju snagu koja je toliko neophodna za razvoj samokontrole, bez koje je teško u poslovnom svijetu, a i u životu općenito. Ovdje možete sve propisati, pa do stila hoda, glavno da vam je jasno kakvo bi vam držanje standardno odgovaralo. I u zadnjem pasusu jednostavno opisujete sve, sve što bi trebalo da vas okružuje, kada zaista postanete taj standard. Odnosno, vaša odeća, vaša kuća, sve, sve što bi odgovaralo vašem samoopredeljenju. Odnosno, ako ste se, na primjer, identificirali kao ribar, onda morate imati pribor, sve potrebne uređaje za efikasan ribolov, čamac, na primjer, itd.d. U tom procesu stvarate sebi standard, pridržavajući se svega, na kraju ćete se u njega pretvoriti. Tačke koje ste propisali trebalo bi da budu skoro uvek sa vama, morate ih učiniti delom sebe, a da bi to funkcionisalo potrebno je da ih pročitate odmah nakon buđenja i neposredno pre odlaska u krevet. Nije bitno ko si sada ili šta radiš. Dobro napisan šablon (ako odgovara vašim najdubljim principima) pomoći će vam da najefikasnije postanete, konačno, osoba svojih snova.

U hitnom slučaju, šta bi vaš lik uradio?

Drugo, možete jednostavno uzeti svoj standard od već kreiranih likovnih likova. Trenutno je napisana nebrojena količina fikcije, odatle možete preuzeti heroja. Također možete koristiti likove koje je kreirao bioskop. Svaki heroj kojeg uzmete ili izgradite treba, ponavljam, da se poklapa s vašim prirodnim principima koji vas vode u životu. Ako koristite materijal koji je već napisan prije vas, onda ga također morate pročitati prije ili poslije spavanja.

I u zaključku ćemo odgovoriti na pitanje. Trebaju li muškarcima heroji?

Da, definitivno potrebno. Imajući u glavi određeni standard o sebi, ili određeno super ja, možete postati zaista efikasni! Da bi postao, na primjer, najbolji ribar, treba se ponašati kao najbolji ribar, treba razmišljati kao najbolji ribar, treba se oblačiti i jesti kao što to čini najbolji ribar, po vašem mišljenju.

Prijateljstvo između muškarca i žene je moguće

Nije dovoljno samo da želite da budete ono što želite da budete. Samo moraš biti ovakav. A da biste zaista bili vaše super ja, morate znati sve o svom standardu.

Članci o temi