Terensko vozilo "sherpa"

Terensko vozilo

Sergej Samokhvalov bio je jedan od entuzijastičnih i zadovoljnih kupaca terenskog vozila kada je predložio Alekseju da investira u projekat organizovanja masovne proizvodnje i prodaje automobila.

Najvažniji deo "Šerpe", prema Alekseju, su točkovi - to je njegov sopstveni razvoj.

“Točkovi su jedna od komponenti uspjeha. Oni određuju glavnu prolaznost. Što je terensko vozilo lakše, manje će tonuti u blato, močvaru, lakše će ostaviti vodu na ledu - kaže on. Dosta vremena su kreatori automobila proveli tražeći proizvođača točkova, u Rusiji i Kini.

Ogromni točkovi od 1,6m sa poprečnim presekom gazećeg sloja. Aleksej Gargašjan objašnjava: „Klasična nauka o točku za sve terene kaže da bi to trebalo da bude „riblja kost“ (kao i svi točkovi traktora, kao i točkovi terenskih kamiona), jer točak klizi i „zabija se“ u tvrdi - kamenje, tvrda glina - i tek nakon toga počinje svoje kretanje. Takvi kotači ne prelaze vrh, jer su sve ove gume od traktora i kamiona dizajnirane za teška vozila. Moje gume rade mehanički kao zupčanik. Urezuju se u gornji sloj zemlje ili snijega, hvataju i premještaju.".

Ogromne točkove pokreće 1,5-litarski Kubota V1505-t motor sa kapacitetom od samo 44,3 litara.With. Međutim, ovo je više nego dovoljno za terensko vozilo. Mehanički petostepeni mjenjač omogućava vam da ubrzate automobil do 45 km/h, a može se kretati po vodi brzinom od 6 km/h.

Modeli Vita Sidorkina, Kate Upton i Lais Ribeiro u bikiniju

Sada je Aleksej u potpunosti fokusiran na razvoj novih mašina, a Sergej je preuzeo komercijalnu stranu problema. Ponosno priča o perspektivi, iako ne požuruje stvari. Prema njegovim riječima, "Šerpa" će biti zanimljiva u potpuno različitim oblastima. “Za Ministarstvo za vanredne situacije i geološka istraživanja, naravno, ova mašina je od ogromnog interesa, jer svi počinju da broje novac. Terensko vozilo će značajno smanjiti troškove dolaska do udaljenih lokacija - kaže on.

Što se tiče kupaca, trenutno su to pojedinci. "Šerpa" se prodaje samo u Rusiji, ali mnoge prijave stižu iz inostranstva, uključujući zastupništvo i zastupanje, nastavlja Sergej.

Uspeh nije okrenuo glavu preduzetnicima, insistiraju da ne žele da žure: „Pre nekoliko dana naš video na Fejsbuku nam je doneo milion pregleda, mnogi mediji su pisali o nama. Da budem iskren, talas je malo preran, ali šta da se radi. Još nemamo tako veliku proizvodnju. Hteli smo sve da uradimo na vreme".

Govoreći o iskustvu vožnje tako neobičnog terenskog vozila, kojem su podložni voda, led i močvara, programer Alexei Gargashyan ovako opisuje reakciju svojih putnika:. Onda se naviknu. Na prvi pogled, ekstremna situacija - automobil težak više od tone pada pod led". Ali strah ne traje dugo, a nevjerovatne sposobnosti mašine postaju nešto uobičajeno, ali svakako zgodno. “Onda se to doživljava kao kompjuterska igra. To postaje uobičajeno – kao da vozite džip na trotoar“, nastavlja on.

Smiješna šala sa zmijom

Aleksejev izum toliko mijenja pristup vožnji po teškom terenu da se kupci terenskih vozila ne mogu odmah naviknuti na njihove ograničene mogućnosti: „Bio je još jedan smiješan slučaj. Jedan od mojih prethodnih ATV-a, prodao sam ga prijatelju. Rekao je da je negdje u oblasti Ladoge hodao po ledu i propao. Drug je bez razmišljanja skočio u vodu, plivao neko vrijeme, izašao na čvrsti led, otresao dabrovu kapu, okrenuo se - i terensko vozilo se zaljuljalo na vodi, kao da govori: „Šta su ti, budala, ili tako nešto?"

Osnivači "Šerpe" neće se zadržavati na ovom modelu. Alexey Garagashyan radi na novom vozilu - teretnom terenskom vozilu. On uvjerava da će naredni modeli biti uhodani i općenito bolji od prethodnih.

Sergej Samokhvalov je spreman za takmičenje i kritičan je, ali u budućnost gleda sa pozitivnim stavom: "Mi smo najbolji, ali ovo nije zauvek".

Minimalni trošak "Šerpe" je 3.850.000 rubalja.

Terensko vozilo "Sherpa"

Članci o temi