Kako postati stvarno cool

Kako se ohladiti?

Misli o tome kako postati cool u ovom ili onom obliku sigurno će posjetiti nemirni mozak moderne osobe. Kako se ohladiti? Malo psihologije.

Razmišljanja o tome kako postati cool u ovom ili onom obliku nužno posjećuju nemirni mozak moderne osobe, koja mnogo više cijeni vanjske manifestacije uspjeha nego dostignuća unutrašnje evolucije. Štaviše, "hladnoća" u razumijevanju mnogih mladih ljudi, ali i starije generacije, leži u čisto vanjskim atributima - pretenciozan automobil, elitna kuća, bankovni račun, lijepa supruga ili ljubavnica. Osim toga, standardni set "tvrdih jaja" je sve više počeo uključivati ​​komponente kao što su uspješna karijera, popularnost u medijima, referentni fizički oblik. Istovremeno, mnogi snažni i uspješni svijet ovoga svijeta, koji imaju na raspolaganju sve gore navedene "prednosti", nastavljaju zbunjivati ​​glavu tražeći odgovor na pitanje "Kako postati još hladniji?“, Što stvara efekat beskonačnog kretanja prema neshvatljivom cilju.

Hajde da shvatimo šta je potrebno da postanemo cool, ako pod hladnoćom podrazumevamo sve navedeno? Odgovor je jednostavan kao narandža - novac i veze. A ovo, Bog zna kakvo otkriće, i svi znaju za to. Stoga je potrebno da preformulišete pitanje u sljedećem obliku „Gdje dobiti novac i kako uspostaviti korisne veze?»I opet se nalazimo u informacionom ćorsokaku, jer se odgovori na postavljena pitanja mogu tražiti beskonačno. Stoga se morate okrenuti malo drugačijem aspektu koncepta "hladnoće", koji ne poznaju i ne razumiju svi koji sanjaju kabriolet, gomilu tijesta i krevetski salto sa dugonogom Valkirom.

Kakav muškarac treba da bude

Prava hladnoća dolazi s vremenom u procesu razumijevanja nevidljivih veza koje prožimaju sve ljudske odnose, često zasnovane na emocionalnim impulsima ili jednostavno na osnovu određenog fizičkog stanja. To je duboko psihološko prodiranje u motivirajući uzrok određenog čina drugih koji će s vremenom pomoći ne samo da se ohladi u smislu duhovnog rasta, već i da dobijete željeni novac, veze i, kao rezultat, moć. Ali vrijedi odmah rezervirati - ako nemate mozga, nikada nećete biti cool, čak i ako naslijedite Rudnike kralja Solomona. Stoga, za one koji nisu shvatili značenje ovog pasusa, najbolje je da ne čitaju dalje članak, već jednostavno odu i oduzmu nekome mobilni. Bit će stvarno super.

Vraćajući se na ideju "psihološke čvrstoće", vrijedi napomenuti da se takva obuka može provoditi gotovo svake minute, posebno ako ste u nekoj vrsti tima, uključujući vlastitu porodicu, korporativnu zajednicu ili studentsku grupu na univerzitetu. Svaka ljudska radnja zasniva se na određenim poticajima koji su ga natjerali da gura djevojku u red, špijunira tačan odgovor na testni zadatak ili jednostavno ne plati izvođaču za obavljeni posao. Osim toga, postoje trenutne situacije od kojih možete imati direktnu korist u obliku zapažanja i zaključaka. Na primjer, vaš prijatelj se žali da nekome ne može vratiti novac ili da je jučer propustio posao zbog jakog mamurluka. Takav prijatelj teško može uživati ​​puno povjerenje, a još manje vaš lični kredit u budućnosti.

Šta osobu čini cool? 101 znak jake osobe

Drugi kriterij "unutrašnje strmine" je sposobnost, ako je potrebno, da se mobiliziraju svi psihološki i fizički resursi, nakon što je ispravno reagirao na signal iz vanjskog svijeta. I opet, prethodno brzo procijenivši situaciju. Jednostavan primjer - na tekućem razgovoru za posao, kadrovski službenik je na kraju razgovora ležerno pitao o vašim nedostacima, koje i sami priznajete. Šta je vaš odgovor na tako naizgled nevino pitanje?? Otkrijmo tajnu - nevina laž je u ovom slučaju zaista korisna. Ili bolje rečeno, čak ni ne laž, već elegantno izbjegavanje odgovora, poput "Sve moje male mane nisu uočljive u sjeni mojih očiglednih zasluga...". Naučite lijepo govoriti i vjerovat će vam. Da biste to učinili, prije nego što izgovorite frazu, obavezno je ponovite u sebi. Primetivši hrapavost, ozdravite i dajte sagovorniku savršeno uglačanu verziju. Zapamtite da rečena fraza više ne pripada vama i da se ne može ispraviti.

Treće pravilo - dobijete što više objektivnih informacija o svijetu oko sebe općenito, a posebno o području vaših ličnih interesa. Svijest o informacijama formira autoritet među ostalima, a stečeno znanje pomaže u donošenju pravih zaključaka. Informacije koje vama lično nisu korisne ili ne ulijevaju povjerenje odmah se "brišu" iz sjećanja i ni u kojem slučaju ne šire u obliku vlastitih misli.

Muškarci moraju da postanu oštriji ako žele da budu pobednici i da budu uspešni sa devojkama

Sumirajući gore navedeno, možete definirati formulu koja daje odgovor na pitanje "Kako postati cool?". Stalno posmatranje drugih + Sposobnost da lepo izrazite svoje misli + Posedovanje maksimalne količine korisnih informacija + Potpuna mobilizacija ako je potrebno.

Kako se ohladiti?

Naravno, trebat će vremena da se formiraju gore navedene četiri komponente vaše lične "hladnosti", ali u ovom slučaju igra je definitivno vrijedna svijeće. Čim ovi kvaliteti postanu sastavni dio vašeg svakodnevnog postojanja, onda, kako je govorio Ostap Bender: "Novac, žene i vino su vam obezbjeđeni.". Uzgred, treba dati jednu primjedbu o "vinu" - nikada se ne pokazujte drugima u stanju umjerene i jake alkoholne intoksikacije. Pogotovo ako su oni oko vas trijezni kao staklo ili su vam podređeni. Koncept "hladnoće" i "pijanstva" kompatibilni su samo u gornjoj verziji kada se odvikava od mobilnog telefona.

I na kraju, vrijedi napomenuti da je samo svinjski rep stvarno kul, pa tretirajte sve svoje želje s određenom dozom humora .... I osmehujte se češće, gospodo, smejte se češće... Autor: Golikov Oleg Igorevič

Članci o temi