Unutrašnja šipka

Unutrašnja šipka

Kada steknete unutrašnju srž, onda vam nije potrebna motivacija niti odobravanje drugih. Postanite gospodar svog života, imate vremena za velike stvari.

Kada nađete podršku u sebi, svrhu svog života, svoju svrhu, koja vas istinski pokreće – tada nestaje potreba za stimulansima, motivacijom izvana i odobravanjem drugih.

Kada nađete osnovu, počinjete da pripadate sebi, postajete gospodar sebe.

Gospodar svog života i svog okruženja.

Sada stojite do struka u beskrajnom, ogromnom mlazu energije i možete je crtati iznova i iznova, sa oba dlana, osjetiti kako vam život teče kroz vene, kako vam se svijest razbistri.

Znate odakle ste došli i kuda idete, kome je dozvoljeno da bude u blizini, a ko je samo privremeni saputnik koji proždire vaše vreme života.

Religija, nesreće, izgovori i samoopravdanje prestaju da postoje za vas. Od sada ste odgovorni za sebe i svoje najmilije. UVIJEK. Vi ste odgovorni za sve.

Nećete više moći da idete sa tokom, generalno, najverovatnije, nećete moći da živite bez borbe. Bit ćete u streamu.

Svi razlozi će nestati i postojaće najsofisticiranije mogućnosti za postizanje cilja. Prioriteti automatski.

Čega muškarci ne treba da se stide i stide? Djevojke odgovaraju

I više neće biti moguće trčati za odobravanjem, pažnjom, slavom, patosom i vanjskim sjajem kao prije, niti umrijeti od neuzvraćene ljubavi: za to jednostavno nema vremena.

Vi ste fokus života.

Ostaće vremena samo za velika dostignuća.

Dolazi do spoznaje da možda jednostavno neće biti dovoljno do kraja vašeg života da ostvarite svoje planove prije nego što vas prožderu crvi u hladnoj, vlažnoj zemlji.

Svaki dan ćete uključiti brojač života. Svaki dan je još jedan korak u nigdje gdje ništa neće ovisiti o vama.

Na ovaj ili onaj način, svi ćemo umrijeti, neko od bolesti, neko od starosti, neko od slučajnog događaja ili loše osobe, ali dok se to ne dogodi, ipak je bolje da postanemo sretni i cjeloviti, živeći u skladu sa svojim credo.

Tražiti. Pokret. Sve će uspjeti.

Članci o temi