Kako pronaći prijatelje

Kako pronaći prijatelje

Prijatelji će učiniti vaš život zabavnijim, šarenijim i zanimljivijim. Oni će vas izvući iz nevolje i pomoći ako je potrebno. Pravi prijatelji će biti sa vama u tuzi i u radosti. Ali kako pronaći prave prijatelje za sebe ako ih nema?

Ako planina ne ide Muhamedu, onda Muhamed ide u planinu. Niko ti neće prići i ponuditi prijateljstvo. Tražite sami prijatelje i ne nadajte se sretnom prekidu. Prave prijatelje nije tako lako pronaći, ali ako želite, to i nije tako težak zadatak. Za par mjeseci ili šest mjeseci možete pronaći odgovarajuće društvo i steći prijatelje.

Kako pronaći prijatelje

jedan. Razgovarajte sa novim ljudima

Nemoguće je sklapati prijateljstva dok sjedite kod kuće. Idite na zabavu, sportski događaj, koncert, igrajte fudbal u dvorištu. Možete pronaći prijatelje sa istim interesovanjima. Ko se bavi fotografijom, biciklizmom, rvanjem ili repom. Idite sa prijateljem negdje zajedno, gdje možete upoznati nove ljude. Posjetite više mjesta i povećajte svoj društveni krug.

Kako pronaći prijatelje

2. Preuzmi inicijativu da pronađeš prijatelje

Prvo se predstavite, razmijenite kontakte i uspostavite veze. Ne čekajte da vas poznanici pozovu u šetnju. Pišite i pozovite sebe da prošetate. Pokažite inicijativu. Ako osoba jednom odbije, to ne znači da ne želi komunicirati. Možete pokušati još nekoliko puta i pozvati vas da zajedno prošetate. Ne gubite nadu i pokušajte da budete društveniji.

Kako biti onaj sa kojim svi žele da budu prijatelji?

3. Ne zajebavaj svoje prijatelje

Pravi prijatelj se ne može odmah prepoznati. Najčudniji i najneobičniji ljudi tada ispadaju dobri prijatelji. Nemojte biti kritični ili previše zahtjevni. Čak i ako nemate ništa zajedničko, bolje dajte osobi šansu. Budite strpljivi i pokušajte razumjeti osobu. Odličan pratilac se može sakriti iza svoje maske.

4. Pokaži se

Započnite razgovor, postavljajte sugestivna pitanja, zanimajte se za nečije hobije i posao. Budite društveni, zabavni, opušteni, pozitivni i dobrodušni. Pokušajte da budete osoba sa kojom bi drugi želeli da budu prijatelji.

Kako pronaći prijatelje

Prijatelji će učiniti vaš život mnogo zabavnijim. Lepo ćete se provesti zajedno i upoznati slatke devojke.

Članci o temi