10 Stvari koje muškarci potajno vole kod žena

10 stvari koje muškarci potajno vole kod žena

Duboko u sebi, većina muškaraca potajno voli svoje posebne karakterne osobine svojih žena. Iako to nisu spremni da priznaju ni svetu oko sebe, ni, još više, svojim suprugama, pa čak ni nama samima.

Izvana se često čini da se mnogi muževi ili ponašaju prema svojim ženama prilično konzumeristički, ili ih jednostavno ne shvataju ozbiljno. Ali kada nam se postavljaju direktna pitanja, uvijek smo spremni priznati da ne volimo samo svoje žene – možemo hrabro izjaviti da ih zaista imamo zbog čega.

Uostalom, naše žene nam pomažu u mnogim ne samo malim, već i velikim stvarima i stvarima. Zamislite da bismo ih hvalili od jutra do večeri, pa to ipak ne bi bilo dovoljno. Da, ponekad vas mi, muževi, ne obasipamo dovoljno komplimentima, pažnjom i brigom, ali znamo da duboko u sebi većina muškaraca potajno voli svoje posebne karakterne osobine svojih žena - iako to nismo spremni priznati ni vanjskom svijetu , ili još više, njihove vlastite žene, pa čak i sami sebe. Dakle, znate, dragi naši, postoji najmanje 10 stvari kojima su vaši muževi jednostavno oduševljeni - čak i ako to nikada ne priznaju.

Lekcije baka i djedova koje su jako uticale na nas

jedan. Žene se ne ustručavaju, ali to čine

Naše žene nisu navikle da kisele dugo i pitaju se vredi li nešto raditi. Kada vide da se od njih nešto traži, samo uzmu i urade. A mnogo češće, ni ne znate da je to „nešto“ urađeno – osim, naravno, ako vas supruga u početku nije zamolila da to radite duže vreme – a nakon dve-tri nedelje, setivši se zadatka, otkrijete da je to već učinjeno.

2. Žene uvek pamte ono što zaboravimo

Uprkos svim šalama o "djevojačkom sjećanju", po pravilu, muškarci su skloni da nešto zaborave, čim čuju za njega. Ali naše žene imaju odlično pamćenje - a ovaj njihov fenomen ima i dobru i lošu stranu. One su sasvim sposobne da se prisete svih grešaka i mana koje su muževi ikada počinili. Srećom, u većini slučajeva ili zažmire na njih, ili čak oproste svojim muževima sve ove gluposti. Zato nam je tako lako da ih volimo.

3. Naše žene su sjajne majke

Da, da, naše žene sa decom - bez obzira koliko ih ima - jednostavno su prelepe. Nije uzalud naučna istraživanja pokazuju da su majke te koje su u velikoj mjeri zaslužne za stepen obrazovanja djece i njihov stepen obrazovanja. A ne radi se ni o tome da pomažu djeci u učenju i domaćim zadaćama. Oni se ponašaju kao ideal za svoju djecu da budu jednaki. Nije ni čudo da u većini porodica, kada djeca odrastu i napuste roditeljski dom, obično zovu majke. A profesionalni sportisti, prisjećajući se onih kojima duguju svoje trenutne uspjehe, najčešće se sjećaju ne očeva, već majki.

Briga za voljene osobe. Ono što zaboravljamo i onda jako žalimo?

4. Žene nas vole uprkos našim nesavršenostima

Svi to treba da priznamo... Svi muškarci ponekad rade veoma glupe stvari, ali njihove žene po pravilu svaku njihovu glupost podnose tvrdoglavo, samo povremeno prevrćući očima ili podižući ruke. Čak i kada kažemo ili uradimo nešto što ih dovodi u pitanje naš razum, oni ne prestaju da nas vole. Dan za danom, mi, muževi, radujemo se što nas naše žene vole - i voljet ćemo dalje, bez obzira na sve.

Muškarci vole žene

5. Žene su uvijek spremne da nas utješe kada smo bolesni

Muškarci jednostavno ne mogu podnijeti bolest. Većina žena je sasvim sposobna da se i ne pretvara da su bolesne. Čak i kada su bolesne, nastavljaju da vrebaju po kući - žene jednostavno ne mogu drugačije. Ali kada njihove muževe banalna prehlada stavi u krevet... oh, to se gotovo uvijek pretvori u situaciju "umirem, hitno zovi hitnu pomoć.". Naše supruge znaju da nije sve tako loše, ali, uprkos tome, spremne su da potroše vrijeme na nas zezajući - čak i da uzmu slobodan dan za to. A kada ste zadnji put uzeli slobodno vrijeme kako biste se brinuli za svoju bolesnu ženu?? Drage žene, uvek ste spremne da svoje vreme potrošite na nas - kako da vas ne volite zbog toga??

Gdje pronaći ženu: upute za one koji žele izgraditi porodično ognjište

6. Žene uvek znaju šta da kuvaju tako ukusno za nas

Moram priznati, naše žene su oduvijek znale pravi put do našeg srca, put koji leži kroz naš stomak. Uostalom, morate se složiti – ponekad je božanstveno prženo meso, pečeni krompir, pita od jagoda ili dinstano sočivo ono što nas tera da se bezuslovno prepustimo na milost i nemilost srodnih duša. Naše žene su jednostavno nevjerovatne - uprkos činjenici da mnoge od njih rade, i dalje uspijevaju ostati majstori u kuhinji. Da, naravno, u naše vrijeme, mnogi muževi su također savladali veliku umjetnost kuhanja - ali ne svi.

7. Žene su u stanju mnogo toga da predvide

Njut naših žena je mnogo finiji od najosjetljivijeg radara! Oni znaju da će se nešto dogoditi, ili da će nam nešto trebati mnogo prije nego što sami to shvatimo. I zbog ove njihove osobine, mi jednostavno obožavamo naše žene. Na kraju krajeva, ona je ta koja nas izvlači iz mnogih nevolja, i daje nam gomilu različitih pogodnosti – kratkoročnih i dugoročnih.

osam. Žene uvek znaju šta i gde leži

Nikada niste obraćali pažnju na to da kad god pitate svoju voljenu gdje se nalazi predmet koji nikako ne možete pronaći, ona će vam uvijek dati odgovor na ovo pitanje? Ona zna gdje ste ostavili ključeve, ispustio iPhone ili, na primjer, gdje ste gurnuli par otrcanih, ali voljenih pantalona. Istina, obično to znaju upravo zato što sve te stvari stavljaju tamo gdje će biti "sigurne" dok nam ne zatrebaju. Ali čak i da to nisu uradili, oni i dalje znaju šta i gdje leži. Nije jasno kako, ali jesu. I zbog toga ih mnogo volimo.

Kako pronaći lepu devojku?

9. Žene uvek znaju šta i kako da nam kažu

Svijet oko nas treba da uči od njih. Uostalom, naše žene zaista znaju reći šta treba i kada treba. Osim toga, kada kažemo nešto što uopće nije vrijedilo reći, obično su naše žene te koje na kraju razblaže situaciju, ili nas tjeraju da kažemo nešto što bi moglo ispraviti sve naše grijehe. Kada imamo problema na poslu, pa čak i kada ih iznenada izgubimo, naše supruge uvijek znaju kako skrenuti naš razgovor u pravom smjeru.

Muškarci vole žene

10. Naše žene su mnogo pametnije od nas

Zaista jeste. Srećom, svi smo u braku – u braku sa onima koji su pametniji, pametniji i pametniji od nas. Naravno, najčešće nismo spremni to priznati, ali duboko u sebi znamo da je to istina. Sjetite se samo koliko vam se puta dogodilo da ste shvatili da je vaša žena unaprijed izračunala nekoliko opcija za moguće događaje ili da je imala razumnije argumente od vas? Naše žene i kćeri po prirodi su pragmatičnije i inteligentnije od nas, i tu ništa ne možete učiniti.

Hiperbriga roditelja: savjet psihologa

Muškarci često svoje žene uzimaju zdravo za gotovo ili ih jednostavno ne shvataju ozbiljno. Ali kada nam se postavljaju direktna pitanja, uvek smo spremni da priznamo da ne volimo samo svoje žene - da ih imamo, za šta da volimo.

Zato, trebamo svi sa svojim ponosom zgaziti grlo i početi govoriti "hvala". I to morate činiti što je češće moguće. Prestanite se pretvarati da se cijeli svijet vrti oko nas. Žene zaslužuju da im pevaju hvale iz dana u dan - posebno one koje nisu izabrale nekoga tamo, naime nas. A ako uspije, onda im vrijedi pokazati da ih volimo mnogo više nego što bismo ikada mogli izraziti riječima.

Jer oni to zaslužuju.

Članci o temi