Kako se okružiti dobrim prijateljima

Kako se okružiti dobrim prijateljima

Osoba može imati hiljade prijatelja na društvenim mrežama, ali ni jednu pravu osobu koju možete nazvati u 1 ujutro, sa kojom možete razgovarati o životu, šetati ulicom ili upoznati djevojke. Budimo iskreni prema sebi. Koliko dobrih i pravih prijatelja imaš? Kako se okružiti dobrim prijateljima?

“Prijateljstvo je sve. Prijateljstvo je više od talenta. To je više od moći. To je skoro isto kao i porodica.»Don Corleone

Stotine, pa čak i hiljade prijatelja na društvenim mrežama ne znače da su u stvarnom životu. Kriza komunikacije pokriva moderne megagradove, kada ljudi više vole da surfuju internetom, a ne da izlaze na ulicu. Ako nemate bliskih prijatelja ili ih je vrlo malo, onda imamo plan kako to popraviti.

Kako se okružiti dobrim prijateljima

Otvorite se svijetu i potražite prijatelje

Sjediti kod kuće i čekati da imaš prijatelje je prilično glupo. Najviše prijatelja nalazimo u školi, na fakultetu, u vojsci ili na poslu, iako je ovo drugo ponekad upitno. Odrastamo, ali tada gubimo prijatelje češće nego što ih nalazimo. Gdje pronaći prijatelje kada ste već odrasli?

Važnost pravog okruženja. Kako odabrati s kim ćete komunicirati?

Najlakši način je pronaći prijatelje iz hobija. Volite li fudbal, motocikle, skejtbord, košarku, snowboard, borilačke vještine ili nešto slično? Idite u klupske sekcije ili izađite u dvorište, u potrazi za ljudima poput vas po duhu. Takvi prijatelji će biti što sličniji vama.

Na primjer, u našem dvorištu ljeti postoje CrossFit treninzi iz lokalne teretane. Kada sam počeo da idem tamo, otkrio sam puno divnih momaka koji takođe vole sport. S nekima sam se sprijateljio i održavam kontakt i van treninga.

Okružite se prijateljima

Pokušajte da budete prijateljski raspoloženi, otvoreni, pažljivi i zabavni. Više komunicirajte sa ljudima, ne opterećujte ih problemima, prvi uđite u razgovor. Budite aktivni, nasmijani, zainteresirani za druge ljude i nemojte previše pričljivi. Više slušajte ljude i saznajte kako im je.

Nemojte se plašiti da budete ranjivi ili koristite samoironiju. Budite svoji kada komunicirate s drugima i budite u mogućnosti da se zabavite. Dajte nešto drugim ljudima ne tražeći ništa zauzvrat. Izađite iz zone udobnosti, skromnosti, usamljenosti, malodušnosti, pesimizma.

Okružite se dobrim prijateljima, ne živite sami.

Članci o temi