Brutalni muškarci

Brutalni muškarci

Moraš biti loš momak da spriječiš žene da pričaju. Lepši spol privlače zgodni muškarci, buntovnici, grubi impulsivni maniri, brutalno ponašanje, pa čak i agresija.

Američki naučnici su otkrili da se brutalni muškarci iz svih zemalja, ne bez razloga, vode formulom velikog klasika: "Što manje volimo ženu, lakše joj se sviđamo...". Poseban odnos ljepšeg spola prema "lošim momcima", kako se pokazalo, može se objasniti naučnim pristupom. Istraživači sa Univerziteta Teksas u eksperimentu su regrutirali stotinjak žena između 20 i 45 godina, koje su nekoliko mjeseci bile zamoljene da pogledaju fotografije, video zapise, profile na sajtovima za upoznavanje i modele ponašanja "dobrih i loših momaka" i dijele svoje mišljenje o tome koji od ovih tipova najviše odgovara za ulogu budućeg oca.

Prema riječima voditeljice projekta, profesorice psihologije Christine Durante, simpatije dama direktno su zavisile od prisustva ženskih hormona u krvi, koji utiču na funkciju porođaja, odnosno na fazu ovulacije. Odnosno, kada su žene teoretski bile spremne da začete dijete, „u prvi plan stavljaju loše momke, pa čak i nevaljale, napominjući da im ne bi smetalo da grade porodicu upravo sa takvom osobom u kojoj će biti tvrd raspoloženje, grubo ponašanje i snaga. prevladati". "Na vrhuncu ovulacije, dame privlače zgodni muškarci, buntovnici, grubi impulzivni maniri, pa čak i agresija", rekao je Durante.

Šta je muškost?

Brutalni muškarci

Još jedna činjenica je zanimljiva. Prema istraživačima, žene bukvalno zavaravaju same sebe u periodu hormonskog porasta, tvrdeći da su čak i najagresivniji gadovi prikladniji za ulogu djetetovog oca od smirenih "normalnih" muškaraca. Istovremeno, kaže Durante, dame u ovom trenutku naivno veruju da su takvi muškarci u stanju da se promene pod uticajem porodice. Tako je izraz iz komedija ispunjen crnim humorom o damama u "naočalama za ovulaciju" našao naučnu osnovu.

Zbog čistoće eksperimenta, njegovim učesnicima je takođe ponuđeno da razgovaraju sa glumcima i izraze svoj stav prema njima, od kojih je polovina glumila nežne i ljubazne očeve, a druga polovina izgledala je kao prelepe brutalne nevaljale. Zaključci su potkrijepljeni apsolutno nelogičnim ženskim izborom: "loši momci" su ostavili muškarce daleko iza sebe "sa najboljim namjerama".

Članci o temi