Primjeri muške seksualnosti

Muška seksualnost

Žene takođe procjenjuju muškarce u smislu seksualnosti. Na šta obraćaju pažnju i koji delovi tela žene kod muškaraca najviše privlače? Malo o muškoj seksualnosti ili kako biti seksi?

Zatim je detaljne komentare na sastavljeni TOP-6 dala porodični psiholog, konsultant za međuljudske odnose, direktorica agencije za upoznavanje "Ja i ti" Elena Kuznetsova.

Prema rezultatima ankete, žene najčešće obraćaju pažnju na ramena i grudi muškarca (po mogućnosti široka), vrat (tanki vratovi ženama nisu privlačni), zadnjicu (naklonjene su jake i napumpane zadnjice). Zatim slijede ruke i prsti (ovdje se ocjenjuje oblik šaka, dužina prstiju, urednost noktiju), presa/želudac (dolje sa pivskim trbuhom), kao i oči.

Muška seksualnost

Muška seksualnost

jedan. Ramena, grudi. O muškarcima širokih ramena najčešće sanjaju tatine kćeri, djevojčice koje su odrasle u jednoroditeljskim porodicama ili žene koje nemaju mušku zaštitu. Upravo zato takve dame obraćaju pažnju na krupnog i hrabrog partnera kako bi se u njemu "sakrile".

2. Vrat. Takođe je pokazatelj muškosti i "veličine" muškarca. Ako žena sanja o velikom i snažnom muškarcu, tada bi veličina svih dijelova tijela trebala biti prikladna.

Šta devojke smatraju seksi u muškarcu?

3. Plijen. Muško dupe, kao i polni organ, prvenstveno privlače žene koje vole seks. A sve ostalo - visina, težina itd. - manje ih zanima.

4. Ruke i prsti. Ove dijelove tijela obično gledaju estetske žene. Oni cijene lijepe, njegovane muške ruke s dugim prstima, lijepim noktima. Ruke mogu reći dami, uključujući čistoću i tačnost jačeg spola.

5. Trbušnjaci / abdomen. Nedostatak pivskog stomaka posebno je važan za atletske žene koje redovno idu u teretanu. Ili - čudno za gojazne žene. Oni pate od kompleksa prekomjerne težine i sanjaju da budu vitki. Zbog toga žele da pored sebe vide vitkog muškarca.

6. Oči. Govoreći o njima, dame se po pravilu sjećaju ozloglašenog "ogledala duše", ali to nije jedina stvar. Žene gledaju, radije, ne u oči, već u pogled kojim je muškarac prati. Ili opet govorimo o estetici: na primjer, žene velikih očiju češće preferiraju muškarce velikih očiju.

Članci o temi