Pravi muški kod

Pravi muški kod

Ako u igrici koja se zove "život" nema pravila, onda ih čovjek mora sam smisliti. Ovo su obilježja pravog muškarca koji se pridržava Kodeksa.

jedan. Razmišljanje. Pravi muškarac misli i radi, a ne zvoni.

2. Inteligencija. Ima razvijen intelekt koji mu omogućava da se dostojanstveno ponaša u najtežim situacijama. (ne provjerava se samo IQ) i izaći ponosno i neovisno iz najtežih svakodnevnih situacija.

3. Pouzdanost. Pravi muškarac je samodovoljan i možete se osloniti na njegovo osnovno obećanje, osloniti se na njega.

4. Ponos, samosvrha, čitljivost. "Prave žene se ne udaju za prave muškarce, jer prava žena ne pristaje prvi put, a pravi muškarac ne nudi dva puta" - predložio je da u Kodeks unese jedan uvaženi muškarac. (od sebe cu dodati da se cuda desavaju, retko, ali desava se..!)

5. Sposobnost prihvatanja teških situacija sa humorom. Pravi Čovjek koji poštuje Kodeks na sve gleda sa filozofsko-pozitivne tačke gledišta.

6. Zamišljena neustrašivost. Pravi muškarac, nakon što je razmotrio situaciju, radije bi riskirao i, možda, požalio nego se sakrio u sjeni, gledajući kako drugi "dijele ili prisvajaju njegov plijen".

Pravi muški kod

7. Opraštanje slabostima drugih. Psihički i fizički, ali ne dopušta "kopanje" i prekoračenje granica svog samopoštovanja.

Koji strahovi opsjedaju muškarce i kako ih izbjeći?

osam. Ljubazan i velikodušan. U razumnom roku. U stanju da pruži pomoć onima kojima je potrebna bez ikakvih konvencija i očekivanja povratka.

9. Hrabro. Pravi muškarac je u stanju da deluje odlučno i ekspeditivno u teškom opasnom okruženju, da kontroliše impulzivne impulse, da prevaziđe moguća osećanja straha i nesigurnosti.

10. Namerno. Posjeduje sposobnost mobiliziranja svih snaga za postizanje cilja, ponekad pokazujući herojstvo (u vlastitim ili javnim očima).

jedanaest. Analyst. Može odvojiti zrna od kukolja. Izvucite suštinu iz mnogih podputeva. Tačno od lažnog. Od mnogih hiljada žena, on je u stanju da precizno identifikuje i razlikuje ženu.

12. Samokontrola. Pravi muškarac je u stanju da deluje u deorganizovanim i emocionalno napetim situacijama jasno, samouvereno i glatko. (pokazatelj emocionalne i socijalne zrelosti osobe)

trinaest. Ambiciozni i tolerantni. Sposoban da dosegne vrhove i mirno sagledava postignuća vrhova od strane drugih ljudi.

14. Duhovnost. Pravi muškarac je se ne stidi, već naprotiv svoj unutrašnji svet uvek ispunjava utiscima i iskustvima.

Članci o temi