Kako biti lukav, arogantan i agresivan

Kako biti lukav, arogantan i agresivan

Vrijeme je da odbacite svoje ružičaste naočale i suočite se sa stvarnim životom. U savremenom svijetu uspješni su samo oni koji znaju biti lukavi, bahati i agresivni. Zdrav čovjek, bez ovih kvaliteta, pretvara se u gubitnika. Ne vjerujem?

Zamislite antonime lukavosti, arogancije i agresivnosti. Rezultat će biti nevinost, skromnost, pasivnost, a ne svrsishodnost, letargija, nedostatak inicijative, slabost, popustljivost, a ne poduzetnički duh. Neka vrsta dušeka, koji se gura okolo, kome se smeju i ne shvataju ozbiljno. Svaki čovjek koji želi uspjeti treba da ima zdravu agresivnost, životnu lukavost i razumnu aroganciju.

Kako biti lukav, arogantan i agresivan

Kako biti agresivan

Zdrava agresija vam omogućava da postignete ono što želite, borite se protiv konkurencije, branite svoje interese i dobijete lijepu djevojku. Bez unutrašnje agresije, koju osoba može iskoristiti u pravim trenucima, nemoguće je održati se u životu kao pravi muškarac.

Letargična, popustljiva i slaba osoba uvijek će se smatrati neuspjehom. Budite umjereno agresivni muškarac ili budite čičak, dušek i gubitnik? Naučite pokazati zube u pravo vrijeme, inače će drugi vukovi grizati. Budite agresivni ako želite da budete uspešni.

Kako biti lukav, arogantan i agresivan

Kako biti arogantan

Skromni ljudi su prijatni za razgovor i prijatni, ali nisu zanimljivi. To je kao bljutava i neukusna supa koja nije vrijedna vaše pažnje. Nedostatak pretjeranog samopouzdanja dovodi do pretjerane poniznosti, popustljivosti i letargije. Poslodavci i djevojke u vezama ne vole takve ljude na poslu.

Muški strahovi, problemi i kompleksi

Ponekad je vrlo korisno isprobati drsku masku. Ovo vam omogućava da postignete ono što želite na najbrži način. Drskost vam pomaže da koristite druge u svoje svrhe bez osjećaja krivice. Drskost vam omogućava da laktom udarite svoje konkurente na putu ka snu. Ili stajati u redu gubitnika i usklađenih madraca do kraja života, a da nikada niste okusili uspjeh.

Kako biti lukav

Životna lukavost je vrlo dobra kvaliteta. U sovjetsko doba, poduzetnički duh je ubijen, a životna lukavost trgovaca iz predrevolucionarne Rusije ismijavana. Žila svakodnevne lukavosti odlika je pametnih, jakih i uspješnih ljudi. Pametne i napredne ljude često nazivaju lukavima. Na primjer, lukavstvo Jevreja. Lukavi nikada nisu siromašni i glupi.

Ali u stvarnosti, biti prostodušna budala u modernom poslovanju je beskorisno. Životni trik je dobar ne samo u poslu, već iu običnom poslu i privatnom životu. Lukavstvo se ne podrazumeva u obmanjivanju drugih, već u sposobnosti da razmišljate nekoliko koraka unapred i da ne idete napred. Lukavstvo je fleksibilnost u akciji. Trik je u tome da imate veći arsenal akcija na zalihama.

Uspešan je onaj ko zna da bude lukav, arogantan i agresivan.

Članci o temi