Kako biti agresivniji

Kako biti agresivniji

Njihov problem je što su slabi. Jedna od glavnih osobina muškarca je agresivnost; bez agresije čovjek postaje letargičan, neaktivan, bezinicijativan. Agresivnost je usko povezana s njegovim urođenim potrebama, dio je uspješnih aktivnosti čovjeka.

Biti agresivan nije dobra stvar, jer će vas drugi izbjegavati. Međutim, ponekad se desi da vam je dosta i da morate pokazati mračnu stranu svoje prirode, samo da bi vas shvatili ozbiljno.

jedan. Pokažite upornost

Budite odlučniji. To znači učiniti sve što je potrebno za postizanje cilja bez oklijevanja. Budite veoma uporni jer je to jedini način da dobijete ono što želite.

Ne prihvatajte Ne ili Ne sada odgovore. Odgovorite im na pitanja „Zašto ne?"Ili" Zašto ne sada?"I" želim to učiniti odmah!". Ne odustaj od svog.

Kako biti agresivniji

Znajte kada reći ne. Ako ne želite nešto da radite, nemojte to raditi. Morate biti čvrsti i biti sposobni odbiti ljude, ako je potrebno.

Ako se neko ko vam se ne sviđa, prione uz vas, čvrsto i odlučno mu recite „Ne!". Nema potrebe da objašnjavate ništa, samo dajte do znanja da ste na granici.

Ako se ne slažete ili vas ne zanima nečije mišljenje, pokažite ga. Ako te ne zanima šta ti govore, samo reci "Baš me briga".

Bolje je biti agresivan. Kako postati agresivan?

2. Ne dozvolite da se uvrijedite

Pokažite ljudima da vas ne treba koristiti. Budite oprezni i nemojte biti pod pritiskom.

Naterajte druge da se obračunaju sa vašim osećanjima. Ako je neko neiskren prema vama, recite mu kako se osjećate čvrsto i odlučno. Moraju se prema vama odnositi sa poštovanjem.

3. Recite ljudima šta mislite.

Zašto se tucati po grmu i govoriti "laž da te spasim" kada možeš sve to izložiti i završiti s tim? Ako vam neko kaže neprijatne stvari, samo mu recite: „Ne sviđa mi se to što govoriš!"

4. Ne popuštajte pred onima koji vas kritikuju ili ispravljaju. Ako vam neko daje bilo kakav komentar, samo ga zlobno pogledajte. Možete postaviti osobu na mjesto na prvi pogled.

Ako vas pitaju zašto ste tako agresivni, recite „Mislite li. Gledaj svoja posla!"

Savjeti kako da budete agresivniji

Zapamtite da čvrstina i grubost nisu ista stvar. Možete biti otvoreni i druželjubivi, a ne izgledati kao slabić.

Ne morate biti ljuti na ljude da biste bolje tražili, samo budite sigurniji i odlučniji. Budite ljubazni i ljubazni, ali znajte kada treba pokazati zube i uzvratiti.

Kako prestati biti ljubazan?

Kako biti agresivniji

Ono što je najvažnije, nemojte se ponašati kao da ste bolji od svih ostalih.

Ne morate tako izgledati da biste bili cool. Ponašajte se kao obična osoba.

Članci o temi